Germania ronde verder in beker

Germania wist vanavond op Sportpark De Vijzel in Doornenburg de tweede ronde van de beker te bereiken door een afgetekende overwinning van 1-6 na een ruststand van 0-3.

Germania kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen een afgeslagen corner opnieuw werd ingebracht. Goudhaantje Sven Klaassen wist het net te vinden met een rake kopbal.

Na een klein half uur spelen werd Joey Willems onderuit gehaald in de zestien en mocht Luuc Arntz aanleggen vanaf elf meter: 0-2.

Vlak voor rust kwam Germania zelfs op 0-3. Daan de Groot speelde Sven Klaassen aan vlak over de middenlijn. Bij de thuisploeg lag het helemaal open, waardoor Sven Klaassen Luuc Arntz diep kon sturen, waarbij laatstgenoemde alleen op keeper Sten Hendriks af kon lopen. Hij schoof de bal beheerst binnen: 0-3.

Vlak na rust leek de wedstrijd toch weer spannend te worden toen de ingevallen Robin Swaters vanaf rechts door wist te komen. Zijn voorzet werd door Bart van Haren onfortuinlijk in eigen doel gelopen.

Nog geen twee minuten later stond er echter weer een verschil van drie doelpunten op het scorebord na wederom een eigen doelpunt. Keeper Hendriks schoot de bal bij een scrimmage tegen een van zijn verdedigers aan, waarna de bal in het doel van G.V.A. verdween: 1-4.

Na een uur spelen bracht een hoogstandje van Sven Klaassen Germania zelfs op een 1-5 voorsprong. Met een prachtige lob wist hij Hendriks kansloos te laten.

Het slotstuk was voor Soufiane Dadda, die een vrije trap binnen wist te schieten en de eindstand van 1-6 wist aan te tekenen.

In het laatste kwartier was de thuisploeg nog een aantal keren gevaarlijk middels Robin Swaters. Steeds weer stond de uitblinkende Germania-goalie Brian Janssen hem in de weg.

Voor Germania volgt komende dinsdag nog een oefenwedstrijd thuis tegen Orion, waarna de voorbereiding er op zit. Volgende week zondag volgt dan de seizoensopeningthuis tegen Brakkenstein.

Opstelling Germania: Brian Janssen, Yannick Stegehuis, Juul Loeffen, Bart van Haren, Tyrone van den Broeke, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten (46. Soufiane Dadda), Joey Willems (68. Stan Janssen), Sven Klaassen, Jesse Peters (22. Luuc Arntz).