Na de 0-2 zege bij Groesbeekse Boys begin november was Germania vanmiddag opnieuw de sterkste in een derby. Deze keer piekte Germania thuis tegen koploper Rood Wit: 2-0. De overwinning, die allerminst gestolen was, kwam tot stand door doelpunten van Romano Jansen voor de rust en Sven Klaassen na de rust.

In de beginfase van de wedstrijd, waarin beide ploegen voorzichtig opereerden, waren de bezoekers als eerste gevaarlijk. Een schot van Havid Sarkouk stuitte op de voeten van Momchil Kolev. De rebound van Wesley Klomp kon door Kolev tot corner verwerkt worden.

Na een klein kwartier was Sven Klaassen dicht bij de openingstreffer. Hij bracht zichzelf in een 1 op 1 situatie met doelman Dion van Megen van Rood Wit, maar hij kon de bal niet voorbij Van Megen krijgen.

Na een half uur voetballen had diezelfde Van Megen een prachtige safe op een even prachtige vrije trap van Romano Jansen op de rand van de zestien.

Een minuut later kreeg Bas Thijssen een vergelijkbare mogelijkheid toen Jacky Dobson net voor de zestien hands maakte, maar Thijssen mikte net iets te hoog.

Bij de tweede poging van Romano Jansen was het alsnog raak. Nadat Sven Klaassen op de rand van de zestien onderuit werd gehaald zorgde Romano Jansen met een fantastische vrije trap voor de openingstreffer.

In de laatste minuten voor de rust hadden beide ploegen nog een grote kans. Eerst vond Wesley Kersten namens Germania de lat op zijn weg na een mooie voorzet van Joey Willems vanaf rechts. In de slotseconden van de eerste helft had Rood Witter Jorrit Fleuren zijn vizier niet op scherp staan na een prima voorzet van Bas Thijssen.

Net als in de derby tegen Groesbeekse Boys viel de 2-0 ruim vijf minuten na de rust. Ook deze keer was Sven Klaassen koelbloedig oog in oog met de keeper van de tegenpartij. Een mooie pass van Wesley Kersten stelde hem in staat om de 2-0 beheerst binnen te schuiven.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Joey Willems nog twee kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De eerste keer schoot hij over, de tweede keer naast het doel van Van Megen.

Een kwartier voor tijd kreeg invaller Gwenly Girigorie een uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Momchil Kolev kon zijn schot net voldoende beroeren, zodat de bal rakelings naast het doel van Germania ging.

Daarna probeerde Rood Wit het nog wel, maar dit was meer met de moed der wanhoop. Sterker nog, Germania had de voorsprong nog uit moeten breiden toen Romano Jansen door kwam op rechts en de bal prima terug legde op Jesse Peters. Peters kon de trekker echter niet over halen en schoot over.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal mocht Wesley Klomp namens Rood Wit inrukken na zijn tweede gele kaart.

Al met al een meer dan verdiend resultaat voor een strijdend Germania. Hiermee kan Germania het jaar toch met een goed gevoel afsluiten. Direct na de winterstop volgt op 26 januari de minstens zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Hapse Boys. Ook dan moeten onze matadoren er weer voor de volle 100% voor gaan om een goed resultaat neer te zetten.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Yannick Stegehuis, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Tyrone van den Broeke,  Frenk Wouterse, Romano Jansen, Wesley Kersten (75. Daan de Groot), Joey Willems, Sven Klaassen en Jesse Peters.