Germania speelde op zondag 4 oktober een uitwedstrijd tegen Margriet uit Oss.
Vanwege de Corona beperkingen werd er zonder publiek gespeeld maar voor belangstellenden was er toch de mogelijkheid om de wedstrijd live te bekijken via een YouTube livestream.
De wedstrijd was pas vier minuten onderweg of Germania keek al tegen een achterstand aan.
Jeffrey van Vlijmen mocht op rechts buiten het strafschop gebied een vrije trap nemen en schoot de bal langs de muur in het doel.
Germania kwam maar moeilijk onder de druk van Margriet uit en in de 6e minuut was het Rob van de Ven die vanaf de rechterkant, net buiten het 16 meter gebied, de bal in de verre bovenhoek schoot.

Germania wisselde in de 18e minuut Mike van de Broek voor Luuk Janssen waarna ze wat meer uit de verdediging konden komen.
Het was rond de 19e minuut dat Germania een vrije trap buiten de 16 meter mocht nemen en deze werd door de verdediging
van Margriet tot corner verwerkt. 
Vanuit deze hoekschop kreeg Germania een klein kansje maar de bal werd niet goed ingeschoten door Valiant Alwicher.
In de 21 minuut volgde een uitbraak van Germania, opgezet door David MCLaughlin, hij wist Stan Jansen op rechts
weg te sturen waardoor hij kon opstomen richting het doel van Margriet en beheerst kon afronden, 2-1.
Germania kon maar erg kort van deze aansluitingstreffer genieten want al in de 28e minuut wist Margriet de marge weer te vergroten naar twee doelpunten. Jeffrey van Vlijmen benutte een aan Margriet toegekende vrije trap en wist deze prachtig in de bovenhoek in te schieten.

Vanuit een hoekschop kreeg Germania nog een kleine kans maar de kopbal van Kay Tassenaar verdween naast het doel.

Germania probeerde het wel maar miste stootkracht en bij die keren dat ze over de middenlijn kwam dan zat het gevaar in de snelle counters van Margriet, het leverde Pascal Sevenick een gele kaart op toen hij aan de noodtem moest trekken om erger te voorkomen.

Na de thee begon Germania wel wat feller, wat enkele kleine kansen opleverde, maar vrij snel nam Margriet de regie weer over en dit
leverde 
na 60 minuten een tussenstand van 4-1 op.
Opnieuw was het Jeffrey van Vlijmen die Margriet op een grote voorsprong schoot, vanaf 20 meter voor de goal nam hij de bal vol op de slof en schoot schitterend binnen.

Vervolgens wist Margriet nog twee doelpunten te maken, tussendoor pakte Kay Tassenaar nog een gele kaart, maar Germania kon geen

vuist maken tegen Margriet dat met met Van de Ven en van Vlijmen twee spelers in de gelederen had die beide met drie doelpunten de uiteindelijke uitslag van  6-1 wisten te bepalen. 

Germania blijft na twee speelrondes nog puntloos maar heeft genoeg werk voor de boeg gezien het doelsaldo van 13 tegen.

Zondag 11 oktober spelen de mannen van Noord om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Boekel Sport, hopelijk weten zij het tij te keren en blijven de broodnodige punten op Noord. 

Reacties zijn uitgeschakeld.