Germania bewees zichzelf vandaag een slechte dienst door met 2-1 te verliezen bij HAVO. Deze stand was bij rust al bereikt. In een wedstrijd waarin de wind een grote rol speelde was de thuisploeg vooral fysiek de meerdere van Germania.

Germania begon vandaag met Tyrone van den Broeke in de basis, ten koste van de geblesseerde Jeffrey Aalders.

Germania kreeg in de 3e minuut al een prima mogelijkheid om de score te openen in de persoon van Sven Klaassen. Hij gleed een voorzet van Yannick Stegehuis naast het doel van HAVO-doelman Steven Paul.

Na een klein kwartier wist Momchil Kolev een voorsprong van de thuisploeg te voorkomen na een mooie redding op een inzet van Thijs Barten.

Enkele minuten later wist Stan Janssen een bal te onderscheppen en voor gevaar te zorgen. Hij was echter te zelfzuchtig waar enkele ploeggenoten in een betere positie stonden om af te kunnen ronden. In de tegenaanval viel tot overmaat van ramp de 1-0. Tim Vonk schoof de bal vanaf rechts beheerst langs Momchil Kolev in de linker hoek van het Germania-doel.

Germania rechtte vervolgens de rug en al twee minuten later volgde er een penalty toen Sven Klaassen binnen de 16 meter onderuit werd getrokken. Hij voltrok het vonnis vanaf 11 meter zelf en liet Steven Paul kansloos: 1-1.

Een kleine 5 minuten voor het rustsignaal was er wederom prima werk van Momchil Kolev toen hij een mooie vrije trap van Thijs Barten tot hoekschop kon verwerken. Dit bleek echter uitstel van executie want de hoekschop mondde toch uit in de voorsprong voor HAVO. Bij de corner van voormalig Germania speler Karen Tevonyan was de verdediging van Germania niet alert, waardoor Martijn Vernooy verwoestend uit kon halen: 2-1.

Nog voor de rust had Germania weer op gelijke hoogte moeten komen toen Stan Janssen de bal vanaf rechts uitstekend terug legde op Frenk Wouterse, die rond de elf meter stip uit kon halen. Hij schoot echter hoog over.

In de 2e helft had Germania het duidelijk lastig met de tegenwind. Toch had de enige mooie aanval nog tot de gelijkmaker kunnen leiden. Dit was bijna een kopie van de aanval aan het einde van de 1e helft. Wederom stond Stan Janssen aan de basis en werd de bal over geschoten door Frenk Wouterse.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de thuisploeg ook enkele prima kansen onbenut liet om de wedstrijd in het slot te gooien. Met name Thijs Barten werd een aantal keren dwars gezeten door Momchil Kolev die hiermee uitgroeide tot de uitblinker aan Germania-zijde.

Door deze nederlaag is Germania inmiddels op een nacompetitie plaats terecht gekomen. Komende dinsdag staat de bekerwedstrijd in Beneden Leeuwen tegen Leones op het programma en zondag ontvangt Germania koploper en plaatsgenoot Rood Wit. Hopelijk kan Germania dan een resultaat neerzetten zodat men toch met een enigszins goed gevoel de winterstop in kan gaan.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Yannick Stegehuis, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Tyrone van den Broeke (63. Wesley Kersten),  Daan de Groot, Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen (80. Joey Willems), Sven Klaassen en Jesse Peters (46. Luuc Arntz).