Germania verloor gisteren vrij kansloos met 3-1 in en tegen Ewijk, na een 1-1 ruststand. De spelers van de thuisploeg gingen simpelweg beter om met de stormachtige weersomstandigheden.

Twee blessures en een schorsing van de drie selectiekeepers van Germania zorgden er voor dat Tom Verbeet zijn opwachting mocht maken in het doel. Bovendien verving de van een schorsing teruggekeerde Romano Jansen de nu geschorste Wesley Kersten.

Al in de eerste minuten bleek de windkracht grote invloed te hebben op het spelbeeld. In de tweede minuut werd een lange bal gevangen door de wind, waardoor deze over de Germania verdediging waaide. Deze keer had Tom Diebels zijn vizier nog niet op scherp staan. Een dikke minuut later was het echter alsnog raak voor Diebels, met een bekeken punter liet hij Tom Verbeet kansloos.

Het vervolg van de tweede helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Gehinderd door de wind werden de voorwaartsen aan beide zijden nauwelijks gevonden. Er moest dan ook een standaardsituatie aan te pas komen om Germania de gelijkmaker te bezorgen. Een handsbal op de rand van de zestien werd na ruim 40 minuten bestraft met een vrije trap, die door Romano Jansen prachtig binnen werd geschoten: 1-1.

Bij een vergelijkbare situatie aan de andere kant van het veld was Tom Verbeet vlak voor rust op zijn hoede bij een goede poging van Kay Thomassen.

Ook in het eerste half uur van de tweede helft was Germania niet in staat om gevaar te stichten op de helft van Ewijk. De thuisploeg was wel een aantal keren gevaarlijk. Na ruim een uur voetballen leek Brian de Groot een voorzet vanaf rechts bij de tweede binnen te kunnen lopen, maar hij slaagde daar niet in.

In de 58e minuut leverde een knullige handsbal een penalty op voor Ewijk. Deze kans was aan goaltjesdief Tom Diebels uiteraard wel besteed: 2-1.

Ruim tien minuten later viel het doek voor Germania toen Sjoerd van der Hagt vanaf rechts simpel naar binnen kon kappen en vervolgens uit kon halen: 3-1.

Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd leek Germania in de gaten te krijgen dat lange en hoge ballen geen enkele zin hadden bij deze weersomstandigheden. Eindelijk werd de oplossing gezocht in combinatievoetbal over de grond. Dit leverde al vlot een kleine kans op na een mooie combinatie tussen invaller Jesse Peters en Sven Klaassen. Het schot van Jesse Peters vanaf links ging naast.

De grootste kansen waren voor Bart van Haren, tevens invaller. Een fijne corner van Jesse Peters werd ingekopt door Van Haren. In eerste instantie werd de bal van de lijn gehaald en in de herkansing kopte Van Haren over.

Al met al een verdiende overwinning voor Ewijk, niets op af te dingen. Na de carnaval pakt Germania de draad hopelijk weer op. Op zondag 1 maart staat de vorige week (wegens storm Ciara) afgelaste thuiswedstrijd tegen koploper Trekvogels wederom op het programma. De wedstrijd zal om 14.00 uur af worden getrapt.

Opstelling Germania: Tom Verbeet, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Tyrone van den Broeke (78. Bart van Haren),  Daan de Groot, Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen (67. Joey Willems), Sven Klaassen en Luuc Arntz (75. Jesse Peters).