Germania had zondag lange tijd uitzicht op één punt in de wedstrijd tegen DIO’30. Twaalf minuten voor tijd wisten de gasten alsnog de wedstrijd naar zich toe trekken. Vanuit een counter wist men toe te slaan; 0-1. Op basis van inzet hadden de Germanen een punt verdient. De gasten uit Druten waren echter voetballend beter.

De belangen waren vooraf duidelijk; Germania heeft de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te blijven, DIO heeft de punten hard nodig om eindelijk eens te promoveren naar de tweede klasse waar men al langere tijd naar uitziet.. Van meet af aan was te zien dat de ploeg uit Druten voetballend beter was dan de ploeg van ‘Noord’.  Toch duurde het ruim een half uur voordat de Drutenaren gevaarlijk werden en Germania de wil oplegde. Eerst was het Pijl die oog in oog met de Germaniadoelman overschoot en even later ranselde de Momchil Kolev een vrije trap uit de bovenhoek. De equipe van trainer Wouterse kon daar weinig tegenover stellen. Men had wel veelvuldig balbezit maar de passes en aannames waren te onnauwkeurig  om het DIO echt lastig te maken.

Meteen na rust kwam Germania goed weg toen een inzet op de paal belandde. Gaande de tweede helft kreeg Germania toch meer grip en creëerde ook enkele kansen maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Toen er uitzicht ontstond op een gelijkspel sloeg DIO toe. Een slecht genomen hoekschop door Germania was de inleiding. Vanuit deze hoekschop konden de gasten het veld makkelijk oversteken en met een fraaie kopbal was het Joram Pijl die de wedstrijd besliste; 0-1. Hierna ging Germania nog wel powerplay spelen maar de echte overtuiging en kansen ontbrak.

Uiteindelijk deed DIO hele goede zaken ook al omdat de concurrent HAVO verloren had. Germania moet zeer zeker alert blijven en punten gaan pakken want de onderste ploegen pakten bijna allemaal punten zodat het onderin heel dicht bij elkaar staat.