Germania heeft in de uitwedstrijd tegen Ysselstein te weinig gekregen. De ploeg van Noord was tijdens grote gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 1-1 einduitslag.

De eerste 30 minuten van de wedstrijd kwam Germania tot diverse kansen. Reeds in de 3e minuut ging een uitstekend schot van David Mc Caughlin net naast. In de 12e minuut leek Germania op voorsprong te komen maar het doelpunt na een prachtig uitgespeelde aanval werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Tien minuten later liep Germania tegen een tegenvaller aan toen Ludo Veldman geblesseerd aan zijn knie het veld moest verlaten. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

De eerste tien minuten van de tweede helft was Germania het even kwijt omdat Ysselstein wat hoger druk ging zetten. De ploeg van Jeffrey Kooistra had even nodig om zich hierop in te stellen. Dat leidde in de 49e minuut tot een achterstand toen na een goede aanval over de rechterkant, waarbij de Germania linkerverdediger zijn man achterlangs liet komen, de Ysselstein spits vrij kon inschieten 1-0.

De volgende 5 minuten was Germania even de regie kwijt en had het zo 2-0 kunnen worden. Eerst na een mislukte uittrap van Bryan Janssen en even later door weifelend optreden in de Germania achterhoede. Daarna nam Germania de wedstrijd weer in handen en dat leidde in de 61e minuut door een prachtig doelpunt van David Mc Laughlin die drie man voorbij snelde alsof ze er niet waren en daarna bekwaam de bal langs de doelman tikte 1-1.

Vier minuten later was het bijna de verdiende 1-2 toen na een corner de ingekopte bal van de lijn werd gehaald. Precies hetzelfde scenario herhaalde zich in de 89e minuut toen Melvin Nillessen vrij kon inkoppen, maar de bal wederom van de lijn kon worden gehaald. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1, een uitslag waar Ysselstein vast meer tevreden zal zijn geweest dan Germania.