Germania had meer verdiend op basis van een hele goede tweede helft

De thuiswedstrijd tegen Excellent kende twee totaal verschillende helften. In de eerste helft domineerde Excellent maar Germania kwam in de tweede helft ijzersterk terug.

Excellent beschikt over een snelle handige voorhoede die het Germania in de beginfase erg moeilijk maakte. Vooral als er simpel balverlies werd geleden door de groen-witten was Excellent heel gevaarlijk in de omschakeling. De ploeg uit Oploo kwam in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong na een misverstand tuisen doelman Tom Verbeet en verdediger Mike van de Broek. Daarna zette hetzelfde spelbeeld zich voort: Germania dat te snel balverlies leed en zich daardoor beperkte tot het spelen van de lange bal waar de Excellent verdediging meestal wel raad mee wist.
In de 20e minuut werd het 2-0 toen Tom Verbeet een schot niet kon houden waardoor het voor de Excellent spits een koud kunstje was de bal ik het doel te tikken. In de 22e minuut kreeg David Mc Langhlin een goede kopkans maar hij mikte de bal net naast het doel. Germania kreeg nog een tegenslag te verwerken toen Ludo Veldman in de 30e minuut het veld met een hoofdblessure moest verlaten, zijn vervanger was Joran Noten. Een prachtig uitgevoerde counter van Germania had in de 32e minuut een beter lot verdiend. Mike van de Broek kwam op rechts uitstekend door maar zijn voorzet werd door Vallant Alwicher te zacht ingeschoten waardoor de Excellent keeper redding kom brengen.
In de 40e minuut kwam Germania terug in de wedstrijd doordat een goed genomen vrije trap van Marciano de Zeeuw in het doel verdween. Vlak voor rust zou het nog bijna gelijk worden maar de kopbal van weer Marciano de Zeeuw belandde op de paal.
In de tweede helft een totaal andere wedstrijd. Germania dat in tegenstelling tot de eerste helft nu bijna alle duels won en Excellent daardoor flink onder druk zette. De spelers van Jeffrey Kooistra gingen er vol overtuiging in en hun geweldige inzet leidde in de 75e minuut bijna tot succes.
Mitch Kersten werd uitstekend vrijgespeeld in het 16 m gebied maar in plaats van de bal in te schieten, koos hij ervoor om nog een speler te willen passeren. De kans om op gelijke voet te komen werd hierdoor “vertreuzeld” en dat had de ploeg eigenlijk wel verdiend.
Twee minuten later was het weer bijna raak toen een enorme “pegel” van Robin Leenders de Excellent doelman bijna verraste. Germania streed tot de allerlaatste minuut maar werd deels door eigen toedoen (het niet afmaken van de kansen) en deels door pech niet voor deze inzet beloond. Zo eindigde deze wedstrijd in een onnodig verlies tegen een ploeg die nu trotse koploper is met 9 punten uit 3 wedstrijden. Voor Germania is het zaak de vorm van de tweede helft voort te zetten in de komende wedstrijden, dan komt het echt wel goed.