Germania is vanmiddag niet verder gekomen dan teleurstellend gelijkspel. De wedstrijd tegen Eldenia  eindigde zoals deze begonnen was; 0-0. Net na rust kreeg Romano Jansen de uitgelezen mogelijkheid om de de ploeg van ‘Noord’ op voorsprong te zetten. Vanaf elf meter zag hij echter de doelman van Eldenia de bal uit de linker benedenhoek ranselen.

Beiden ploegen hebben de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te blijven. De intentie was aanwezig om tot goed voetbal te komen maar bij beide ploegen ontbrak de precisie. Kansen waren daarom schaars deze middag. De gasten uit Elden wisten elkaar wat beter te vinden maar toch was het Germania dat de kansen kreeg.

De eerste viel na een half uur te noteren. Luuc Arntz ging aan de linkerkant goed voor, gaf een pass op Sven Klaassen die zich geen moment bedacht en hard uithaalde. De Eldense doelman wist de inzet echter onschadelijk te maken. Even later ontstond er een scrimmage voor het Eldenia doel maar uiteindelijk werd de bal van de lijn gehaald. Net voor rust kwam Germania goed weg toen een bal rakelings voorlangs scheerde.

De tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen Daan van Geenen onderuit gehaald werd binnen ‘de zestien’ . Romano Jansen nam de ‘pingel’ en zag tot alles en ieders verbazing de bal gestopt worden door de Eldenia doelman.

In het verdere verloop van de tweede helft kabbelde het spel wat op en neer zonder beide ploegen  echte grote kansen creëerde. Tot de 88e minuut, toen Jordy Wijnhoven een beste kans kreeg maar zijn inzet geblokt zag worden. Hierdoor bleef er een teleurstellen 0-0 op het scorebord staan.