Germania kansloos in derby tegen Groesbeekse Boys

De uiteindelijke 1-6 nederlaag zegt eigenlijk al meer dan voldoende, maar Germania was in de derby tegen het hoog geklasseerde Groesbeekse Boys kansloos.

Na 11 minuten was se staan al 0-2 en beide doelpunten waren te wijten aan te slap en ongeconcentreerd verdedigen. En dat is tegen snelle voorwaartsen zoals de Boys die heeft, natuurlijk dodelijk. Voorwaarde om een wedstrijd succesvol af te ronden is natuurlijk wel dat je geconcentreerd aan een wedstrijd begint. En al zeker tegen een tegenstander waarvanje weet dat ze voetballend meer in huis hebben. Daar was in de aanvangsfase bij Germania geen sprake van, anders kun je na 11 minuten niet al een verloren wedstrijd spelen.

Blijkbaar is er bij een aantal spelers het besef nog niet helemaal ingedaald dat je als Germania zo maar kunt degraderen als je zo aan een wedstrijd begint. Zeker als je voetballend minder bent, kun je in ieder geval jezelf voor 200% geven. Daar was bij de spelers van Germania niet bij iedereen sprake van. Tom Verbeet, de inval-doelman voor Bryan Janssen, zorgde er met enkele fraaie reddingen nog voor dat de stand bij rust al niet geheel hopeloos was. De rust werd bereikt met 0-2.

Na rust vergrootte de Boys in de 50e minuut de scoren door Stan Janssen 0-3. Germania deed wat terug, tijdens de rust zal er best iets geroepen zijn door de Germania trainer, want in de 60e minuut scoorde na een fraaie aanval Maurice Evers 1-3. Germania bleef drukken in die fase maar zoals vaak was een onachtzaamheid in de Germania \defensie er de oorzaak van dat na het mistrappen van een bal Groesbeekse Boys gemakkelijk 1-4 kon aantekenen.

Daarmee was het verzet van Germania gebroken en liep Groesbeekse Boys uit tot de eindscore van 1-6. Germania zal in de komende wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te voorkomen. 14 doelpunten tegen in de laatste 2 wedstrijden is wel heel erg veel en kan niet alleen liggen aan het gebrek aan kwaliteit. De ploeg zal zich mannelijk moeten oprichten, niet te snel een kleine  blessure moeten voelen, de strijd nog meer moeten aangaan, om er nog iets van te maken dit seizoen. Er zijn nog kansen maar dan moeten die in de komende wedstrijden wel aangegrepen worden. Daar zijn ALLE spelers voor nodig, met 6 man win je namelijk geen wedstrijden. Zelfs niet in de derde klasse, zoals al diverse malen is gebleken.