Germania kan goede reeks geen vervolg geven

Germania heeft de goede reeks van na de winterstop geen vervolg kunnen geven. De laatste vier wedstrijden werden afgesloten met drie winstpartijen en een gelijkspel. Zondag moest men in- en tegen Driel weer eens het onderspit delven. Eigenlijk vrij kansloos leed men een 3-0 nederlaag.

In de tweede minuut kregen de Groesbekers al de eerste kans. Een kopbal werd goed gepareerd door de Drielse doelman. Hierna was het meteen duidelijk wat de bedoelingen van Driel deze middag waren. Vanuit een defensieve stelling Germania de bal geven, zich zelf in een handbalopstelling rondom het strafschopgebied opstellen en door balverlies van Germania vliegensvlug via de counter het Germaniadoel proberen te vinden. Dit lukte na een kwartier spelen. De counter van de thuisploeg werd echter tot hoekschop verwerkt maar vanuit deze hoekschop werd raak gekopt; 1-0.

Germania kon hierna weinig tegenoverstellen. De passes waren onnauwkeurig, de tweede bal werd niet gewonnen en ook de directe duels werden dikwijls verloren. Net voor rust was het Romano Janssen die een goede mogelijkheid kreeg maar het vizier duidelijk niet op scherp had staan. Vanuit de spelhervatting was het de thuisploeg die op slag van rust opnieuw toesloeg. Onnodig balverlies op het middenveld bij Germania was de inleiding van de tegentreffer; 2-0.

Na rust had equipe van trainer Wim Wouterse de wind tegen wat het er allemaal niet makkelijker op maakte. Lars Gerrits en Jordy Wijnhoven hadden plaats gemaakt voor Sven Klaassen en Jeffrey Aalders. Men probeerde het wel, zette de tegenstander wel onder druk maar het was deze middag allemaal net niet. Sven Klaassen zag een kopbal van dichtbij knap door de doelman gepareerd worden en even  later  ging een snoeihard schot van hem rakelings over.  Een kwartier  voor tijd ging Germania alles of niets spelen. Kay Tassenaar werd mee naar voren gestuurd. Net toen Germania Driel onder druk kon zetten ging het achterin faliekant mis. Een lange bal werd door Daniel Heideveld en doelman Momchil Kolev volkomen foutief beoordeeld waarna het voor Ozcelik een koud kunstje was om de 3-0 te scoren. Hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en was het voor Germania een wedstrijd om snel te vergeten.