Germania kan goede lijn niet doortrekken

Germania heeft de goede lijn van de laatste twee wedstrijden, die in winst werden omgezet, niet kunnen doortrekken. Tegen SV De Braak in Helmond liep men tegen een 3-2 nederlaag op. Het verlies kwam niet zo zeer dat de tegenstander beter was maar omdat deze gemotiveerder was en met meer passie en inzet speelde. De ingrediënten die Germania juist naar de laatste twee overwinningen had geleid.

De eerste helft was een weinig spannend gebeuren. Germania liet zich in de duels aftroeven en wist elkaar maar moeizaam te vinden. Op het slechte veld kwamen de gasten na 13 minuten voor het eerst voor het doel van Bryan Janssen en wisten dan ook meteen uit het niets te scoren; 1-0.
Germania had maar een paar halve kansjes. De mooiste was nog van David McLaughin, na een combinatie met Marciano de Zeeuw, maar zijn schot ging naast het doel. Nog voor rust verdubbelde de rode lantaarndrager de marge. Heel makkelijk kon men de 2-0 binnen schuiven.

Na rust in ieder geval een energieker Germania. Nu speelde men meer naar voren en de tegenstander werd vroeg vast gezet. Nadat Mitch Kersten van dichtbij miste was het Marciano de Zeeuw die in de 63e minuut het laatste tikje gaf; 2-1. Germania besefte dat er meer inzat en ging op jacht naar de gelijkmaker. Colin Leenders was daar dicht bij maar zag zijn schot gekeerd worden door de doelman van de thuisploeg. De Helmonders waren alleen nog vanuit de counter gevaarlijk maar Germania doelman Bryan Janssen wist erger te voorkomen. Met nog vier minuten op de klok wees de leidsman wel heel gemakkelijk naar de stip nadat een aanvaller van de thuisploeg zich behendig liet vallen. Bryan Janssen raakte de bal nog wel maar onvoldoende om de 3-1 te voorkomen. Hierna deed Germania nog wel iets terug. Diep in de blessuretijd was het Karim Bouchama die nog voor de 3-2 zorgde maar hierna floot de scheidsrecht snel voor het einde. Een teleurstellende nederlaag voor Germania.

Donderdag as opnieuw een uitwedstrijd voor de mannen van trainer Kooistra. Dan gaat men naar Grave/Escharen om daar de inhaalwedstrijd tegen EGS ’20 te spelen.