Germania heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein de eerste tegentreffer in de competitie moeten incasseren. Desondanks won Germania verdient met 3-1 van de Nijmeegse opponent.

Germania begon sterk aan de wedstrijd. Met hoog tempo en goed positiespel stormde men richting het Brakkenstein doel. Dit leverde na zes minuten al de openingstreffer op. Jacky Dobson gaf een afgemeten voorzet op Luuc Arntz die fraai raak kopte; 1-0. Net als vorige week ging Germania niet door om vroegtijdig de wedstrijd te beslissen. Men bleef voortdurend balbezit houden maar eenmaal rond het zestienmeter gebied gekomen stokte het. De gasten konden hier bitter weinig tegenover stellen hoewel Kay Tassenaar net voor rust een bal van de lijn moest koppen.

Meteen na rust zagen we een ander wedstrijdbeeld. Brakkenstein was de bovenliggende partij en het eerste kwartier waren zij gevaarlijker dan de gehele eerste helft. Dit leverde dan ook de gelijkmaker op. Een onnodige overtreding op het middenveld ging vooraf. De vrije trap werd ingekopt, doelman Kolov van Germania bracht eerste nog redding maar in de rebound was hij kansloos; 1-1.

Even leek het er op dat de ploeg van trainer Wouterse het onderspit ging delven maar tien minuten voor het einde stelde men orde op zaken. Vanuit een hoekschop kopte Kay Tassenaar fraai en snoeihard raak; 2-1. Brakkenstein ging alles of niets spelen en dit leverde voor hen niets op want Germania counterde twee minuten voor het einde naar de 3-1, vanaf de linkerkant gaf Jacky Dobson goed voor en Karen Tevonyan wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde beheerst.