Germania in ware thriller voorbij Concordia

Germania gaat de finale spelen om een plaats in de derde klasse. De tegenstander is Eldenia geworden, die strijd tegen degradatie. Germania mag de finale gaan spelen nadat in een waar slot spektakel Concordia Wehl met 3-2 opzij werd gezet. Hierdoor degradeert Concordia naar de vierde klasse.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het spel golfde wat op en neer maar na een kleine tien minuten was de eerste kans voor de ploeg van ‘Noord’. Colin Leenders ging op links goed door, ging de ‘zestien’ in maar de eindpass was te onnauwkeurig om te kunnen scoren. De eerste keer dat de gasten voor het doel van Bart van de Beek kwamen was het meteen raak; 0-1.

De Germanen gingen op zoek naar de gelijkmaker en die viel na een half uur spelen. Een prima pass van Jesse van Gerwen bereikte Fatih Cakici die profiteerde van een misverstand in de verdediging van de gasten en makkelijk de bal in het lege doel kon lopen; 1-1. Osama Salem had de voorsprong nog op zijn schoen maar schoot te zacht in zodat de ploegen dachten met de 1-1 de thee op te kunnen zoeken. Toch was het nog  Concordia dat op voorsprong kwam omdat er onvoldoende ingegrepen werd; 1-2.

Na rust een energieker Germania die de tegenstander meteen onder druk zette. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar het vizier stond niet op scherp of een klein portie geluk ontbrak. Het werd steeds meer een race tegen de klok maar in de 87e was het toch raak. Thomas van Mossel vuurde vanaf een meter of twintig op het doel. De doelman leek het schot nog te kunnen keren maar zag de bal toch het doel in gaan; 2-2.

Bij Concordia gingen de kopjes omlaag terwijl bij de Germanen het besef ontstond dat er wellicht nog meer in zat. Dat was het geval want in de slotminuut kreeg Sven Klaassen het op zijn heupen, passeerde drie tegenstanders inclusief de doelman en scoorde fraai de 3-2.  De resterende negen minuten blessuretijd waren bloedstollend. Sofian El Kaddouri moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen maar deed dat formidabel en even later klonk het bevrijdend eindsignaal. Hierdoor is Concordia gedegradeerd naar de vierde klasse en mag Germania zich gaan opmaken voor de finale tegen Eldenia.

Waar en wanneer deze gespeeld gaat worden zal een dezer dagen bekend worden gemaakt. Wij houden u via de verschillende kanalen op de hoogte.

Reacties zijn uitgeschakeld.