Germania heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen Excellent een hele slechte dienst bewezen. Na een 3- achterstand, opgelopen in de eerste helft, werd het uiteindelijk 8-1 voor de Brabanders.

Germania begon de wedstrijd goed. Tijdens het eerste kwartier twee goede mogelijkheden, eerst voor Marciano de Zeeuw die een afstandsschot gekeerd zag en even later David Mc Coughlin die net naast schoot.

In de 23e minuut kwam Excellent vanuit een duidelijke buitenspelsituatie op 1-0 maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt goed omdat de Germania grensrechter zijn vlag omlaag liet. Of het hierdoor kwam, dat Germania wegzakte, was niet duidelijk maar feit was we dat in de 42e minuut een voorzet vanaf de linkerkant werd ongehinderd kon wordeningekopt 2-0.

Vlak voor rust kreeg Germania een onterechte penalty tegen waardoor de ruststand bereikt werd met 3-0.

Na rust was het Colin Leenders die in de 50e minuut na een prachtige solo 3-1 liet aantekenen. Acht minuten later was het 4-1 nadat Bryan Janssen te ver voor zijn doel stond bij een hoge bal. Hierna was het verzet van Germania wel gebroken en liep Excellent uit naar een mondsterzege 8-1.

De vraag is nu, nu Germania hierdoor in zwaar weer is gekomen te verkeren, of alle spelers zich dat wel terdege realiseren. Daar waar de ploeg meestal werklust niet kan worden ontzegd, was dat deze middag bij een aantal spelers duidelijk anders. De vraag is dan ook of zij zich wel beseffen wat er nu gevraagd wordt.

Je hoeft niet goed te voetballen maar het minste wat je kunt doen in deze situatie is je voor de volle 100% en desnoods nog meer te geven. Jezelf niet voor de volle 100% geven doe je over de rug van de club en de vraag is dan ook hoe lang je dit als club kunt blijven tolereren. want op deze manier gaat het gegarandeerd fout, laat daar geen misverstand over bestaan. Misschien is in de aanloop van de derby tegen GroesbeekseBoys van volgende week een keihard groepsgesprek op zijn plaats.

Opstelling Germania;

Bryan Janssen, Marciano de Zeeuw, Mike vd Broek, Kay Tassenaar, Wouter van Putten,  Thomas van Mossel, Joran Noten, Eliza Abraham, Colin Leenders, Donny Otten, David McLaughlin.

Doelpuntenmakers;
4 Marciano de Zeeuw
4 David McLaughlin

3 Kay Tassenaar

3 Colin Leenders
2 Karim Bouchama
1 Ludo Veldman
1 Mike van de Broek
1 Donny Otten
1 Thomas van Mossel

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.