Slechte seizoenstart voor Germania

Germania had zich een betere seizoenstart voorgesteld dan vandaag. In de uitwedstrijd tegen Vitesse ’08 in Gennep ging men maar liefst met 7-1 onderuit. Met de rust was men al kansloos toen er al 4-0 op het scorebord stond.

Het eerste kwartier was Germania de betere ploeg en kreeg men ook kansen op de openingstreffer. Zo kwam David Mclaughin na tien minuten spelen oog in oog te staan met de Gennepse doelman maar schoot de bal tegen de doelman op.  Ook even later kreeg men nog een mogelijkheid maar ook deze kans ging verloren.

Hierna nam de thuisploeg het initiatief over en scoorde na 17 minuten de openingsgoal. Een onnodige overtreding zorgde voor een vrije trap die vanaf de zijkant voor het doel kwam. De bal werd met het hoofd aangeraakt en Germaniadoelman Nick Bender was kansloos; 1-0.  Nauwelijks van de achterstand bekomen lag nummer twee al in het netje. Vanuit een hoekschop kon men ongehinderd raak koppen; 2-0.  Deze klap kwamen de Germanen niet meer te boven. Voor rust werd de wedstrijd zelfs al beslist. Eerst werd een strafschop onberispelijk binnen geschoten en op slag van rust ging de bal via een scrimmage over de lijn; 4-0.

Na rust kwam Germania met goede bedoelingen de kleedkamer uit. Dit leverde in de 65e minuut de eretreffer op. Davin Mclaughin kwam vanaf links naar binnen en scoorde fraai; 4-1. Hierna nam de thuisploeg het heft weer in handen en scoorde de laatste tien minuten driemaal zodat er na negentig minuten uiteindelijk 7-1 op het scorebord stond.