Germania effectiever in derby tegen Rood Wit

Germania boekte zondag in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit de eerste zege van dit seizoen. De drie punten bleven op ‘Noord’ na een 2-0 zege op de zustervereniging uit Breedeweg.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen de 1-0 al op het scorebord stond. David McLaughin gaf het laatste tikje en zorgde daarmee voor een echt ‘frommel doelpunt’; 1-0. Nauwelijks twee minuten later had Germania de marge al kunnen verdubbelen. Colin Leenders zag zijn inzet in het zijnet belandden waar hij wellicht beter had kunnen kiezen om voor te geven waar een mede speler geheel vrij voor een leeg doel stond.

Hierna nam de ploeg uit Breedeweg wat meer het initiatief over en de mooiste kans kreeg men na een kwartier spelen. Een Rood Wit aanvaller kreeg de bal vlak voor het doel maar wist de bal toch nog naast te schieten. Rood Wit was hierna meer in balbezit, wist elkaar ook beter te vinden maar zodra de ‘zestienmeterlijn’ in zicht kwam stokte de aanvallen. Germania daarentegen wist een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de bezoekers op te duiken maar miste de juiste precisie.

Na rust een zelfde spelbeeld. Rood wit had meer balbezit maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Daarentegen was de inzet, passie en bij vlagen goed voetbal van Germania bewonderenswaardig.
Bij iets meer overzicht en geduld had men de wedstrijd al eerder kunnen beslissen, nu duurde dat tot de 92e minuut. Nadat eerst Germania doelman Bryan Janssen met een geweldige redding de gelijkmaker voorkwam was het David McLaughin die invaller Donny Otten bediende, deze het hoofd koel hield en beheerst de 2-0 binnen schoof. Daarmee boekte Germania de eerste overwinning van dit seizoen en mocht de complete ploeg de diverse complimenten terecht in ontvangst nemen.