Germania doet zichzelf tekort tegen EGS

Germania is er in de thuiswedstrijd tegen EGS niet in geslaagd de punten op Noord te houden.  De einsuitslag 0-1 geeft aan dat er wel degelijk mogelijkheden zijn geweest om tot minimaal een punt te komen.

EGS was voetballend de bovenliggende partij maar Germania kwam via de counter toch tot enkele goede mogelijkheden. In de 28e minuut ging David Mc Caughlin goed door waarna een prima voorzet volgde op Melvin Nillessen. Zijn schot ging richting kruis maar werd goed gestopt door de EGS doelman. Vlak daarna in de 37e minuut kwam EGS op voorsprong nadat een corner werd weggekopt door de Germania verdediging maar de bal werd opgepakt en keihard ingeschoten werd door een attente EGS middenvelder.

NA de pauze enkele goede aanvallen van Germania maar die werden diverse keren buitenspel gegeven door de grensrechter. Helaas voor Germania ging de scheidsrechter hier steeds in mee. In de 80e minuut werd verdediger Kay Tassenaar naar voren gestuurd en dit leverde nog enkele goede mogelijkheden op. In de 81 minuut kwam David Mc Caughlin daardoor alleen voor de EGS doelman maar deze redde fraai. In de 86e minuut werd duidelijk hands gemaakt door een EGS verdediger maak ook dit ontging de matige scheidsrechter.

In de 90e minuut leek Germania toch het verdiende punt te krijgen toen Wouter van Putten tegen de paal kopte, maar het geluk zat ook deze keer niet mee. Germania is hierdoor in zwaar weer beland en hopelijk slaagt men erin de komende wedstrijden toch wat punten binnen te slepen. Maar ook daarbij moet je wel een klein beetje geluk hebben, geluk dat afgelopen zondag helaas ontbrak.