In de strijd tegen degradatie deed Germania vandaag tegen hekkensluiter Estria wat het moest doen. Na een 0-1 ruststand wist Germania met een 3-1 overwinning de drie punten uit het vuur te slepen.

In de basiself werd de geblesseerde Sven Klaassen (ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Trekvogels) vervangen door Jesse Peters, waarbij Stan Janssen naar de spitspositie verhuisde.

Dat Germania momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen bleek in de 8e minuut van de wedstrijd toen een misverstand in de verdediging de openingstreffer van de bezoekers inleidde. De inzet van een van de voorwaartsen van Estria kon in eerste instantie worden gepareerd door Momchil Kolev, maar in de rebound was Moos van der Bijl er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten.

Germania was hierdoor wel enige tijd aangeslagen. Alhoewel Germania veelal balbezit had was de opbouw vaak heel slordig en werden de zijkanten niet of nauwelijks benut. Het eerste echte gevaar van de zijde van Germania ontstond pas na een half uur. Eerst schoot Romano Jansen een vrije trap rakelings naast en even later verscheen Stan Janssen na een lange bal Luuc Arntz van achteruit oog in oog met keeper Pascal ten Haaf. Janssen stuitte echter op de voeten van Ten Haaf.

Vervolgens waren de bezoekers echter weer twee keer gevaarlijk. Eerst landde een vrije trap van Milan Derksen op de bovenkant van de lat en enkele minuten later kwam Roel van de Bogaard goed door op links en wist hij Jordy Hurkens te bereiken. Deze keer was Germania doelman Momchil Kolev een sta in de weg voor de bezoekers uit Escharen.

Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Stan Janssen die een goede poging overgetikt zag worden door Ten Haaf.

Na de theepauze sloeg Germania direct toe. Wesley Kersten stuurde Luuc Arntz weg op links en zijn uithaal verdween via de vuisten van Ten Haaf in het doel van Estria: 1-1.

In de daarop volgende fase bleef Germania dreigend. Jesse Peters was een aantal keren gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn en een goede kopbal van Stan Janssen werd knap gered door Ten Haaf. Tien minuten na rust waren de kansen volledig gekeerd toen een vrije trap van Wesley Kersten van richting werd veranderd, waardoor Ten Haaf kansloos was: 2-1.

Helaas ontbrak in de daarop volgende fase vaak de rust aan de bal bij Germania, waardoor het lang spannend bleef. Echt gevaarlijk werden de bezoekers echter niet meer. Aan Germania zijde was met name Stan Janssen een aantal keren dicht bij de beslissing. Eerst werd een treffer van Janssen al dan niet terecht afgevlagd vanwege buitenspel en even later stuitte zijn inzet op de vuisten van Ten Haaf.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Stan Janssen alsnog zijn beloning. Goed voorbereidend werk van Joey Willems stelde hem in staat om de 3-1 binnen te schieten.

Hiermee nam Germania enigszins afstand van concurrent Hapse Boys, dat verloor bij Rood Wit. Aangezien Hapse Boys nog drie wedstrijden achter loopt zijn de vijf punten voorsprong echter alles behalve veilig te noemen. Komende zondag is een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Beuningse Boys dan ook weer zeer welkom. Het aanvangstijdstip is dan weer gewoon 14.00 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Romano Jansen, Jacky Dobson, Daan de Groot (87. Bart van Haren), Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Jesse Peters (80. Joey Willems), Stan Janssen en Luuc Arntz (80. Tyrone van den Broeke).