Met een 2-1 overwinning op Hapse Boys passeerde Germania datzelfde Hapse Boys en Beuningse Boys op de ranglijst en kan er weer naar boven gekeken worden. De 2-0 voorsprong bij rust leek in de tweede helft nog even in gevaar te komen, maar de 3 punten bleven toch op Noord.

Germania kwam al vroeg op voorsprong toen Stan Janssen vanaf rechts Sven Klaassen op maat bediende met een mooie voorzet. Deze kans was wel aan Sven Klaassen besteed, hij schoot beheerst binnen: 1-0.

Even later kon Tom Meijer namens Hapse Boys voor gevaar zorgen, maar Momchil Kolev bracht redding met zijn voeten.

In de 20e minuut werd Stan Janssen weer diep gestuurd, maar hij moest net te ver naar rechts uitwijken, waardoor zijn schot keeper Dirk Thijssen niet echt in verlegenheid kon brengen.

Vijf minuten later zorgde Stan Janssen alsnog voor verdubbeling van de score toen hij een verkeerde terugspeelbal onderschepte. Hij omspeelde keeper Thijssen beheerst en kon de bal vervolgens in het doel lopen: 2-0.

Tien minuten voor de rust leidde Momchil Kolev met een slechte uittrap een kans voor Hapse Boys in, maar diezelfde Kolev pareerde de trap van een van de voorwaartsen van de bezoekers opnieuw met de voeten.

De grootste kans voor Hapse Boys kwam op slag van rust uit een vrije trap van Stef Thijssen. De rebound leek te doen, maar werd hopeloos over gekopt.

Toen het rustsignaal klonk was de kansenverhouding dus gelijk, het enige verschil was dat Germania twee keer had gescoord en Hapse Boys nul keer.

Na de rust waren de kansen schaars. Hapse Boys probeerde gevaar te stichten met lange ballen op de boomlange voorwaartsen. Dit leverde echter nauwelijks gevaar op tot de bal in de 77e minuut prompt voor de voeten van Rens Thijssen viel, die genadeloos uit haalde: 2-1.

Hapse Boys probeerde daarna nog meer gevaar te stichten door de eveneens boomlange Stef Thijssen mee naar voren te sturen, maar dit leverde geen echte kansen meer op. Sven Klaassen was namens Germania nog wel een keer dicht bij succes, maar hij vond keeper Dirk Thijssen op zijn weg.

Al met al was het geen grootse wedstrijd, maar het resultaat was bevredigend. Komende zondag mag Germania op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst: Brakkenstein heeft 23 punten waarvan er 16 verzameld werden in de 6 thuiswedstrijden. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Jacky Dobson, Tyrone van den Broeke,  Frenk Wouterse, Romano Jansen, Wesley Kersten (75. Daan de Groot), Stan Janssen, Sven Klaassen en Luuc Arntz (77. Joey Willems).