Germania krijgt ‘rode lantaarn’ vaster in handen

Germania heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om degradatie. In een rechtstreeks duel met concurrent SV Braak trok men uiteindelijk aan kortste eind. In de laatste tien minuten moest men twee tegentreffers  incasseren waardoor de thuiswedstrijd met 0-2 verloren ging.
De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het eerste gedeelte was voor de gasten en het tweede gedeelte was voor de ploeg van trainer Jeffrey Kooistra. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af zodat beide keepers maar weinig op de proef werden gesteld.
Na rust was het Germania dat de bovenliggende partij was. Men speelde wat meer naar voren toe en was nu wel regelmatig in het strafschopgebied van de gasten te vinden. SV Braak beperkte zich tot verdedigen maar kwam er af en toe wel snel uit en was dan ook meteen gevaarlijk. De mooiste kans viel na een uur spelen te noteren . Een mooie aanval eindigde bij Thomas van Mossel die zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in zag komen.
Een kwartier voor tijd  was het een van de spaarzame momenten dat de bezoekers in de buurt van het Germaniadoel kwamen maar was het dan ook meteen raak. Er ging een onnodige overtreding aan vooraf waardoor Braak vanaf een meter of achttien van af het doel een vrije trap mocht nemen. Deze vrije trap verdween snoeihard in de linkerbovenhoek. Doelman Wout vd Broek was kansloos; 0-1. Deze mokerslag kwam Germania niet meer te boven. De kopjes gingen omlaag en de bezoekers counterde vijf minuten voor het einde naar de 0-2.
Omdat de KNVB nog steeds geen uitspraak heeft gedaan is het nog steeds onzeker of Germania drie punten wel of niet in mindering krijgt. Het staat in ieder geval vast dat Germania de laatste twee wedstrijden, over twee weken  thuis tegen Handel en op tweede pinksterdag uit naar Rood Wit winnend zal moeten afsluiten om nog kans te maken om volgend seizoen weer derde klasse te spelen.