Germania start prima in beker

Op kermiszaterdag sloot Germania de eerste bekerwedstrijd thuis tegen VDZ, na een 1-1 ruststand, af met een 3-1 zege.

Germania opende sterk en leek in de 7e minuut de openingstreffer te scoren. Een voorzet vanaf links van Frenk Wouterse werd door Sven Klaassen ingekopt. Keeper Kwint Ceelen leek de bal achter de doellijn te stoppen, maar de verder prima leidende scheidsrechter Van Tintelen constateerde anders.

Na een klein kwartier was er een vergelijkbare situatie vanaf de andere kant toen Daan de Groot het hoofd van Luuc Arntz wist te vinden. Deze keer was er wel een prima reactie van Ceelen.

In het eerste kwartier was de uitploeg ook al een paar keer dreigend geweest. Dat kreeg in de 16e minuut een vervolg toen een combinatie tussen Mathieu Weiss en Gedeon Geertruide knap werd afgerond door eerstgenoemde.

Germania liet zich daar echter niet door uit het veld slaan. Na 34 minuten kwam de gelijkmaker dan ook tot stand toen Luc Arntz de achterlijn wist te halen en vervolgens Sven Klaassen in stelling wist te brengen. Deze keer had Klaassen geen genade met de keeper van de Arnhemse derde klasser.

In de tweede helft was Germania duidelijk de bovenliggende partij op het veld. Een huzarenstukje van Stan Janssen bracht Germania de voorsprong. In de 65e minuut haalde hij vanaf ruim 20 meter hard uit. De bal verdween via de paal in het doel.

Nadat Martijn Verheij namens VDZ verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen had Stan Janssen ook nog een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij was blijkbaar verrast door de vaart van de voorzet van Sven Klaassen.

Na ruim 70 minuten viel de beslissing alsnog nadat Sven Klaassen bij een counter Wesley Kersten in stelling wist te brengen. Laatstgenoemde rondde beheerst af: 3-1.

In de slotfase van de wedstrijd bewees Momchil Kolev nog zijn waarde met een paar mooie reddingen.

Al met al dus een uitstekende opening van het seizoen voor Germania, er zit duidelijk muziek in de formatie van Wim Wouterse.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders, Juul Loeffen, Yannick Stegehuis (46. Bart van Haren), Tyrone van den Broeke, Daan de Groot (46. Wesley Kersten), Romano Jansen, Frenk Wouterse, Stan Janssen, Sven Klaassen, Luuc Arntz (60. Jesse Peters).