Op papier leek het een makkelijke middag te worden voor de ploeg van ‘De Stekkenberg’. Immers Germania stond in de top vijf en tegenstander SV Hatert had in de voorgaande zeven wedstrijden nog geen punt behaald. Toch liep het net even iets anders. Na 25 minuten spelen stond Germania met tien man omdat Jordy Wijnhoven twee onnodige gele kaarten, dus rood, incasseerde. Toch wist Germania knap met tien tegen elf een ruime 3-0 overwinning te boeken tegen de degradatiekandidaat uit Nijmegen.

Het duurde tot de 15e minuut voordat Germania de eerste kans kreeg. Daan de Groot lobte vanaf een meter zestien behendig de bal op doel maar zag het leder net over gaan. Na 25 minuten spelen moest Germania dus met tien man verder omdat Jordy Wijnhoven eerste geel ontving voor een schwalbe en even later voor een onnodige overtreding. Ondanks de minderheid bleef de ploeg van ’Noord’ de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden.

Vlak voor rust viel de verdiende openingstreffer. Kay Tassenaar was het die de bal achter de doelman van Hatert schoot en met deze stand ging men de thee opzoeken.

Na rust wederom een oppermachtig Germania maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat men de wedstrijd besliste. Daan de Groot verschalkte de Nijmeegse doelman en verdubbelde de score; 2-0. Hiermee gaf de tegenstander het eigenlijk al op want nauwelijks drie minuten laten kopte Yannick Stegehuis beheerst de 3-0 binnen dat tevens de eindstand was.