Germania had zondag na de uitwedstrijd in Nijmegen tegen Blauw Wit de koppositie in de derde klasse kunnen overnemen. Had, want doordat men met 2-0 verloor bleef DIO ’30 aan kop en moet Germania de tweede plaats delen met nog drie andere ploegen.

In de beginfase creeerde de Groesbekers nog al wat kansen. Maar het schot van Daniel Heideveld, de kopbal van Kay Tassenaar en schoten van Romano Jansen leverde niet het gewenste resultaat op.
Na ruim een kwartier voetballen beging Daan van Geenen een geheel onnodige overtreding binnen het zestienmeter gebied. De terecht toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Rik Bours.

Germania bleef in de aanval maar echte grote kansen werden niet gecreëerd. De thuisploeg werd weliswaar terug gedrongen maar vijf minuten voor rust counterde Blauw Wit perfect en verdubbelde de score 2-0.

Ook na rust bleef Germania wel de aanval zoeken maar kon maar sporadisch echt gevaarlijk worden. Maar goed dat de Nijmegenaren het vizier ook niet meer op scherp hadden staan anders had de nederlaag ook nog zomaar groter kunnen zijn. Hiermee leed Germania de eerste nederlaag.

Scheidsrechter:
de heer Buurman
Assistenten;
K.Kamali en dhr. Willemsen

Scoreverloop;
15. 1-0 Rik Bours
39. 2-0 Wessel Vincent

Opstelling Germania;
Momchill Kolev, Daan van Geenen, Lars Gerrits (80e Jelte Arts), Daniel Heideveld, Kay Tassenaar, Romano Jansen, Jordy Wijnhoven (71e Karen Tevonyan), Jacky Dobson, Jeffrey Aalders, Daan de Groot (62e Maks Nas), Luuc Arntz.

Topscoorders;
2 Jordy Wijnhoven
1 Maks Nas
1 Luuc Arntz
1 Kay Tassenaar
1 Karen Tevonyan

Reacties zijn uitgeschakeld.