Familietoernooi Jeu de Boules groot succes

Het traditionele familietoernooi van de Jeu de Boules afdeling van Germania is wederom een groot succes geworden. Acht families streden voor de prijzen en het allermooiste van dit toernooi is dat men vooral aanwezig is voor de gezelligheid onderling. Het was dan ook een dag van weerzien voor de families die er na de Corona tijd weer eens mooi samen op uit konden trekken.

Het begon regenachtig, de sluizen werden tegen half 12 flink opengezet en de deelnemers zochten dan ook snel het clubhuis of de overkapping op. Maar na een half uurtje klaarde het op en is het de hele dag verder warm en zonnig geweest.

Ook de onderlinge verhoudingen tussen de 8 deelnemende families zijn innig en mede daardoor werd het een hele gezellige bedoeling. Er werden wat “steekjes” hier en daar uitgedeeld als de ander eens wat minder nauwkeurig speeldemaar die waren zonder uitzondering vriendelijk bedoeld want het betrof hier de ons alle zo bekende “Stekkenbergse humor”.

Er werden 4 rondes gespeeld en in iedere ronde werd een enkel spel gespeeld tegen een andere familie, een dubbelspel en een triplette. Voor een enkelspel was 2 punten te verdienen, voor een dubbel spel 3 en voor een triplette 4. Iedere familie speelde tegen drie andere families.

De deelnemende families waren: De Sim, Kamps, Sillessen, de Waerme, de Datjes, Heijmans, Gijtenbeek en Giebels.

De uitslag:

  1. Sillessen 27 punten en puntensaldo +49
  2. Kamps 27 punten en puntensaldo +48
  3. De Sim 25 punten

Deze 3 ploegen kregen bloemen en de familie Sillessen kreeg de beker mee als winnaar. Het was heel close want zij hadden slechts 1 puntje meer dan de familie Kamps.

4. Heijmans 21 punten

5. Gijtenbeek 16 punten

5. Giebels 16 punten

7. De Datjes 13 punten

8. De Waerme 10 punten

Voor de familie de Waerme is inmiddels geestelijke bijstand aangevraagd. Dit ter verwerking van hun ondermaatse presteren. Zij krijgen wel een ereplaatsje in “The Hall of Shame”. Ook voor de Datjes, die toch enkele zeer prominente Jeu de Boulers in hun gelederen hebben, lijkt een gang naar deze bijstand onvermijdelijk.

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.