π‘«π’Šπ’• π’˜π’‚π’” 𝒉𝒆𝒕 π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’…, π’–π’Šπ’•π’”π’π’‚π’ˆπ’†π’ 𝒆𝒏 π’π’Šπ’†π’–π’˜s 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒉𝒆𝒕 π’—π’π’π’“π’ƒπ’Šπ’‹π’† π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’… ⚽️⚽️⚽️

Diosa – Germania 1️⃣-1️⃣

Germania β€˜vergeet’ drie punten mee te nemen

Germania kwam vanmiddag in Balgoy tegen Diosa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Behoudens de eerste twintig minuten waren de Germanen beter dan de thuisploeg maar moesten slechts genoegen nemen met een punt omdat lat, paal en een uitstekende doelman een tweede treffer in de weg stonden.

Germania keek na tien minuten al tegen een 1-0 achtstand aan. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt en in de rebound verdween de bal in de bovenhoek. Hierna pakte Germania de draad op en was het resterende deel van de wedstrijd de betere ploeg. Op het zeer slechte veld was het moeilijk voetballen maar de equipe van trainer Jeffrey Kooistra probeerde tot een voetballende oplossing te komen. Nog voor rust zag Emir Tiganj de bal via onderkant lat weer het veld in komen, werd een doelpunt van Jordy Rutten voor buitenspel afgefloten en zag dezelfde Rutten zijn schot via de paal weer het veld inkomen.

Na rust ging Germania door met aanvallen en kwam de thuisploeg nog sporadisch op de helft van Germania. Atilla Ercan kreeg de mooiste kans op de gelijkmaker maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. De goed spelende Bart Janssen had eveneens weinig geluk met zijn inzet. Na 65 minuten werd het dan toch gelijk. Emir Tiganj nam de bal goed aan, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot fraai binnen; 1-1.

Hierna zette Germania wederom aan om de drie punten mee naar Groesbeek te nemen maar wist niet meer te scoren. De doelman van Diosa ontpopte zich als de man van de wedstrijd. Met fraaie en katachtige reddingen hield hij zijn doel schoon. Ook toen de ingevallen Thomas van Mossel een vrije trap in de uiterste bovenhoek schoot had de doelman hier een antwoord op. Hierdoor moest Germania genoegen nemen met maar slechts een punt.

SCE 2 – Germania 2 8️⃣-0️⃣

Germania zaterdag 2 uitgeschakeld in het bekertoernooi

Gister op een zonnige herfst middag speelde Germania zaterdag 2 een bekerwedstrijd uit tegen SCE2 dat uitkomt in de 3e klasse. Leuk feitje is dat SCE 2 stond onder aanvoering van oud Germania 1 speler DaniΓ«l Heideveld. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, SCE was op alle fronten beter en won dan ook terecht en met duidelijke cijfers 8-0. Enig lichtpuntje deze middag aan Germania zijde was keeper Tom Verbeet die met een aantal fraaie reddingen voorkwam dat SCE geen dubbele cijfers haalde. Aankomende donderdag zal er scherp getraint moeten worden zodat de neuzen weer dezelfde op gaan staan. Aankomende zaterdag wacht UNI VV 2 thuis op sportpark noord.

Overasseltse Boys VR1 – Germania VR1 2️⃣-2️⃣

Germania begon fel aan de wedstrijd, helaas zakte dit felle spel gaandeweg de eerste helft weg en was de tegenstander uit Overasselt de bovenliggende partij. Het was dan ook niet gek dat Germania tegen een 2-0 achterstand aan keek in de rust. De tweede helft begon Germania met frisse moed wat al snel resulteerde in de aansluitingstreffer van Iris Jacobs. De rest van de 2e helft was de wedstrijd in balans en kon het alle kanten op. Gelukkig voor de vrouwen van Noord wist Yara 10 minuten voor het einde de 2-2 en tevens einduitslag op het scorebord te zetten.

Aankomende week wordt het lekker druk op sportpark Noord.

Op dinsdagavond speelt Germania 3 om 20:00 een bekerwedstrijd tegen Woezik O23-2 en in het weekend zijn de volgende wedstrijden: