π‘«π’Šπ’• π’˜π’‚π’” 𝒉𝒆𝒕 π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’…, π’–π’Šπ’•π’”π’π’‚π’ˆπ’†π’ 𝒆𝒏 π’π’Šπ’†π’–π’˜s 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒉𝒆𝒕 π’—π’π’π’“π’ƒπ’Šπ’‹π’† π’˜π’†π’†π’Œπ’†π’π’… ⚽️⚽️⚽️

Germania – NSVV FC Kunde 1️⃣-3️⃣

Onnodige eerste nederlaag Germania

Germania heeft vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen FC Kunde werd geheel onnodig verloren met 1-3. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was de thuisploeg heer en meester en verzuimde om de gasten al vroeg op achterstand te zetten. Toen de ploeg uit Nijmegen na twintig minuten spelen voor het eerst in de buurt van het Germania doel kwam was het meteen raak. Slecht verdedigen ging vooraf zodat de aanvaller van FC Kunde doelman Jeffrey Hendriks kansloos liet; 0-1.

Germania bleef de aanval zoeken en dit leverde in de 35e minuut een penalty op. Emir Tiganj schoot van elf meter feilloos raak; 1-1 wat tevens de ruststand was.

Wie in de rust dacht dat het nog wel goed zou komen en de drie punten in Groesbeek zouden blijven kwam bedrogen uit. Germania gaf het initiatief uit handen en de gasten maakte daar gretig gebruik van. Het spel van Germania werd steeds minder en de passes werden steeds onnauwkeuriger. Tien minuten voor het einde counterde FC kunde naar de 1-2. De kopjes gingen nu helemaal omlaag. In de slotminuut werd het zelfs nog 1-3 door een fraai afstandsschot. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Germania 2 – Trekvogels 3 3️⃣-1️⃣

Germania zaterdag 2 van de hatelijk 0 af!

Germania zaterdag 2 heeft na diverse nederlagen eindelijk weer 3 punten behaald. Op een zonnig sportpark Noord werd Trekvogels 3 aan de zegekar gebonden. Germania en Trekvogels deden in de 1e helft weinig voor elkaar onder. De gasten uit Nijmegen hadden veelal de bal maar de Germanen kwamen er ook diverse malen goed uit. Trekvogels creΓ«erde 2 goede kansen maar gelukkig gingen deze er beide niet in. Germania creΓ«erde ook voldoende en werd vooral gevaarlijk via Melvin maar helaas had hij zijn vizier vandaag niet op scherp staan. Na een minuut of 30 kreeg Germania wat meer de overhand en na een prima bal van Remco wist Bart de op dat moment verdiende 1-0 op het scorebord te zetten, dit was tevens de ruststand. De 2e helft begonnen de Trekvogels sterk, gelukkig voor germania had hun spits zijn beste dag niet want zelfs voor een leeg goal schoot hij mis. Na deze waarschuwing was Germania bij de les en domineerde het de gehele 2e helft. Marvin wist na ruim een uur spelen de 2-0 binnen te “prikken” en uiteindelijk scoorde Bart met zijn 2e van de middag nog de 3-0. Uiteindelijk scoorde de Trekvogels vanaf 11 meter de 3-1. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Nino Vugts voor de laatste keer op zijn fluit en hiermee was de 1e overwinning in de 4e klasse een feit!

Germania 3 – Eendracht’30 5 2️⃣-7️⃣

Germania zaterdag 3 heeft een zware middag tegen Eendracht’30 5!

De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd de eerste helft, beide teams kregen redelijk wat kansen maar Germania wist er net iets meer uit te halen waardoor ze terecht op 2-0 voorsprong kwamen. Eendracht deed binnen een minuut wat terug, de rust werd met 2-1 bereikt. 2e helft was duidelijk voor eendracht, de mannen uit Mook hadden er zin in en zette alles op alles om de punten mee naar huis te nemen. bij balbezit stormde ze met 4/5 man naar voren waar Germania geen antwoord op had. De schiettent werd geopend en geraakt werd er zeker! Germania heeft kwaliteiten genoeg maar weet hier helaas te weinig gebruik van te maken en kwam conditioneel zwaar te kort. een aantal uitvalbeurten hielpen natuurlijk ook niet mee!
Eindstand: 2-7

Germania Dames 1 – Trekvogels 2️⃣-1️⃣

Germania dames wint weer!

Op een mooie herfstdag wist Germania dames de 3 punten op sportpark noord te houden door met 2-1 van Trekvogels te winnen.
Het was vandaag niet de beste wedstrijd van de dames van Germania. Ze gingen mee in het slechte spel van de tegenstander en kwamen daardoor op 0-1 achterstand. Maar de dames bleven strijden tot de laatste minuut. Door een aantal blessures kwamen er 10 minuten blessuretijdbij. Sharon wist hierin de 1-1 te maken, hier namen de dames echt geen genoegen mee en bleven flink druk zetten. In de laatste minuten werden ze beloond door een doelpunt van Romy. Einduitslag 2-1!

Germania J012 – Trekvogels J012 3️⃣-4️⃣

Het oudste jeugdelftal van Germania heeft helaas niet de punten op sportpark noord kunnen houden. De leeftijdgenoten van de Trekvogels waren in een spannende wedstrijd met 3-4 de baas.

De wedstrijd van Germania J08 is verplaatst naar aankomende woensdag.

πŸ“ŒAankomende zaterdag is er ook weer een leuke kaboutertraining op Sportpark Noord!