DIT WAS HET WEEKEND 🟢🔴

Germania laat het afweten en kan kampioenschap vergeten
Zondag in de thuiswedstrijd tegen Ewijk heeft Germania zwaar teleurgesteld. Terwijl alleen maar met winst kans op het kampioenschap behouden bleef ging men tegen Ewijk met 1-4 onderuit. Hierdoor is het kampioenschap verkeken en kan men zich gaan richten op de na competitie maar als men daar potten wil breken zal er toch anders voor de dag gekomen moeten worden.
De ploeg van ‘Noord’ begon overtuigend aan de wedstrijd. De eerste tien minuten zette men de gasten al vroeg vast en kreeg twee goede mogelijkheden. Een vrije trap van Thomas van Mossel werd door de doelman goed verwerkt tot hoekschop en even laten had Osama Salem het vizier niet op scherp staan.
Langzaamaan kroop Ewijk uit hun schulp en dook steeds vaker voor Germania doelman Bart van de Beek op. Na een half uur spelen was het dan ook raak. Via een scrimmage werd de bal in het doel gegleden en was het 0-1.
Germania stroopte de mouwen en op nog voor rust viel de gelijkmaker. Een mooie aanval bracht de bal bij Eliza Abraham die met een bekeken schuiver raak schoot; 1-1. Met deze stand werd de thee opgezocht maar moest men toch nog een tegenvaller incasseren toen Boy van de Beek met een hamstringblessure het veld moest verlaten.
Meteen na rust een energieker Germania en stormde op het doel van Ewijk af. Eigenlijk was het wachten op het tweede doelpunt voor de thuisploeg maar slordig balverlies en achterin onvoldoende ingrijpen zorgde er voor dat de gasten na 55 minuten spelen wederom op voorsprong kwam; 1-2.
Hierna gingen bij Germania de kopjes naar beneden. Men probeerde het nog wel maar de overtuiging ontbrak en het was zelfs Ewijk dat naar 1-3 counterde. In de 93e minuut werd het zelfs nog 1-4.
Donderdag as wordt de wedstrijd in Millingen uitgespeeld. Er zijn nog 63 minuten te spelen, de aanvang is om 19.30 uur.
Zondag as staat dan de laatste competitiewedstrijd uit in Nijmegen tegen Blauw Wit op het programma, aanvang 14.00 uur.
Germania zaterdag 2 walst over kampioen heen
Donderdag 16 mei speelde Germania 2 (met veel spelers van Germania 3, waarvoor dank) een inhaalwedstrijd tegen de kampioen Oranje Blauw. Dat Oranje Blauw al kampioen was, was goed te merken in deze wedstrijd, de mannen uit Nijmegen hadden maar 11 spelers op de been gekregen waardoor ze niet in de sterkste opstelling konden spelen. Germania speelde een prima wedstrijd en kwam door een schitterende vrije trap van Jona op 1-0. Germania domineerde de wedstrijd en speelde bij vlagen leuk voetbal, de keren dat Oranj Blauw eruit kwam stond Kitje op zijn post. Eindstand een verdiende 6-0 overwinning, 2 doelpunten van Jona en 4 doelpunten van Wesley (dit hadden er overigens meer moeten zijn!). Wesley maakte zijn grote missers goed met een schitterde goal met zijn hak.
Germania VR1 speelt een pittige wedstrijd tegen dorpsgenoot DVSG.
Op maandag morgen heeft Germania tegen dorpsgenoot DVSG gespeeld. De eerst helft was het flink aanpoten voor onze dames. Het was lastig grip te krijgen op de wedstrijd, de eerste helft lag de overhand bij DVSG. Zij bezegelde dit met een tegen goal in de 39e minuut.

De tweede helft heeft Germania zich volledig herpakt. Het is wel te stellen dat waar DVSG de eerste helft had, Germania de tweede domineerde. Er vielen aan beide kanten veel kansen gevolgd door knappe reddingen aan beide kanten. Onze vrije trappen koningin Nika Ermers wist met een mooie krul de bal rechtstreeks in de kruising te schieten waardoor de stand op 1-1 kwam. DVSG had moeite de energie die zij in de eerste helft in het voetbal wisten te steken, de tweede helft door te zetten. Germania lukte dit beter. Aangezien de beide teams gelijk aan elkaar opgingen, is de eindstand van 1-1 passend bij de wedstrijd.

OVERIGE UITSLAGEN
– Zaterdag 3 – Achilles ’29 5-5
– Jo9-1 – SC NEC 5-7
– Jo-10 13-0 verloren bij Union

Reacties zijn uitgeschakeld.