đ‘Ģ𝒊𝒕 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒘𝒆𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅 đŸŸĸ🔴
Germania 1 plaats zich voor Nacompetitie
Op een zon overgoten sportpark in Heumen trad Germania aan in een alles of niets wedstrijd. Assistent trainer Mitch Derksen was vandaag eindverantwoordelijke door de afwezigheid van trainer Jeffrey Kooistra.
Bij winst vandaag zou Germania alsnog afhankelijk zijn van andere ploegen maar dat er gewonnen moest worden was een prioriteit! Vanaf minuut ÊÊn was duidelijk dat Germania ging drukken op de ploeg uit Heumen en dat resulteerde dan ook een mooie uitgespeelde 0-1 door Eliza.
Vlak daarna probeerde Hamdi de bal weg te werken in de eigen zestien maar in plaats van de bal te raken raakte hij de spits van Heumen waardoor Heumen een penalty kreeg die leidde tot de gelijkmaker 1-1.
De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de ploeg uit Heumen en Germania had het betere van het spel wat resulteerde in een 1-2 en 1-3 op het scorebord kort voor rust, doelpunten van Sofian en Atila.
In de tweede helft is Germania niet meer in de problemen gekomen en door veel geduld en leuke combinaties werd de stand al snel uitgebouwd naar 1-7 op het scorebord, doelpunten van Fatih, 2x Berkan en Stefano. Heumen deed daarna nog wat terug door wederom een penalty te benutten en daarmee de 2-7 op het scorebord te zetten. Een dik verdiende overwinning voor Germania dat, na gunstige uitslagen op andere velden, zich kan gaan opmaken voor drie finales in de na- competitie.
De eerste wedstrijd voor de na- competitie staat gepland op zondag 4 juni, dit zal een uitwedstrijd worden tegen de nummer 9 uit de 3e klasse C. Op dit moment staat dorpsgenoot Rood-Wit op deze plaats, Blauw Wit en Angeren kunnen ook nog op de 9e plaats eindigen. Een van deze 3 wordt dus de tegenstander in de 1e ronde van de na-competitie.
Germania zaterdag 2 verliest op Noord van Groesbeekse Boys
Helaas konden de mannen van zaterdag 2 het goede spel en de goede resultaten van de afgelopen tijd geen vervolg geven tegen de Groesbeekse Boys. Na een ruststand van 0-2 liepen de Boys in de 2e helft uit naar een ruime 0-7 overwinning. Na afloop werd het seizoen onder het genot van een aantal biertjes afgesloten en werd er afscheid genomen van diverse spelers. Namens Germania 2 willen we de organisatie bedanken voor de seizoens-afsluiting en willen we ook de spelers van Groesbeekse Boys bedanken die tot in de late uurtjes in ons clubhuis aanwezig waren, zo hoort voetbal in de lagere klasses te zijn! Tot volgend seizoen!
Germania VR1 wint Groesbeekse derby van de Treffers
Zondagochtend heeft Germania de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van De Treffers, tweede op de ranglijst. In de eerste helft vielen geen doelpunten maar beide ploegen waren gelijkwaardig met hier en daar wat kansen. In de rust besloot onze trainer Michael een nieuwe tactiek uit te proberen waardoor posities wat gehusseld werden en spelers op nieuwe plekken werden geposteerd.
Vlak na de rust scoorde de Treffers al snel de openingstreffer maar lukte het Germania ook het net te vinden door een goal van Britt N. Germania kreeg vervolgens de nieuwe tactiek beter door en dit leidde direct tot meer resultaat want er volgde nog 2 doelpunten van Britt N. na goede combinaties tussen Iris, Nika en Bo. Complimenten waren er voor het hele team want er is een wedstrijd gespeeld van hoog niveau!