Na de uitnederlagen tegen Brakkenstein en Ewijk ging Germania gisteren ook thuis tegen Trekvogels de bietenbrug op. Germania had wellicht een puntje verdiend, maar na negentig munten stond er helaas een 0-1 nederlaag op het scorebord.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte. Aan Germania-zijde vanwege het overlijden van Fons Meijers (65 jaar lid van Germania), aan de zijde van de bezoekers vanwege het overlijden van de moeder van speler Sander Geerts.

Bij Germania werd de van een auto-ongeval herstellende trainer Wim Wouterse vervangen door het duo Peter Gerrits en Kay Tassenaar. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ewijk keerde de toen geblesseerde Momchil Kolev terug in het doel van Germania en ging de terugkeer van de eerder geschorste Wesley Kersten ten koste van Tyrone van den Broeke, waarbij Romano Jansen een linie naar achteren werd geschoven.

Germania opende sterk met een grote kans voor Sven Klaassen, die binnen de zestien uit kon halen, maar keeper Mitch van de Dobbelsteen op zijn weg vond. Dat sterke begin kreeg daarna helaas echter geen vervolg.

Na een klein kwartier leek Germania de deksel op de neus te krijgen bij een uitbraak van Koen Lensen op rechts. Zijn afgemeten voorzet op Leroy van Zanten werd door laatstgenoemde echter vol op de paal geschoten.

Na ruim een half uur leidde een foute pass van Luuc Arntz de (naar wat later bleek beslissende) 0-1 in. De onderschepte pass werd diep gespeeld op Koen Lensen, die vervolgens in de stijl van Arjen Robben vanaf rechts naar binnen kwam en de bal in de lange hoek achter Momchil Kolev schoot.

Nog geen minuut later had de stand alweer gelijk getrokken moeten worden. Direct uit de aftrap werd Sven Klaassen in stelling gebracht, maar oog in oog met de keeper van Trekvogels was hij wederom niet trefzeker.

In de tweede helft was Germania de bovenliggende partij. Tot aan de zestien was het spel goed verzorgd, maar het ontbrak meestal aan een goede eindpass. Echt grote kansen leverde het overwicht dan ook niet op. Verder dan een schot van Luuc Arntz en een kopbal van Sven Klaassen (beiden naast) en een goede poging van Daan de Groot die voorlangs het doel van Trekvogels ging kwam Germania daardoor niet.

Ook de bezoekers kwamen er nog een aantal keren dreigend uit, maar ook zij waren in de afrondende fase niet doortastend genoeg.

In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Sven Klaassen nogmaals een uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken. Een door Juul Loeffen doorgekopte bal viel exact voor de voeten van de spits van Germania, maar Mitch van de Dobbelsteen was wederom winnaar in het één tegen één duel.

 

Door deze nederlaag begint de stand op de ranglijst langzaam maar zeker penibel te worden. Alle andere wedstrijden in de 3e klasse D werden afgelast, waardoor Germania in verliespunten nu duidelijk op de derde plaats van beneden staat. Die plaats brengt aan het einde van het seizoen de verplichting om nacompetitie te spelen met zich mee. Voor Germania is de komende thuiswedstrijd tegen rode lantaarn drager Estria dus van cruciaal belang. Een overwinning is bittere noodzaak om uitzicht te houden op een betere positie op de ranglijst. Vooralsnog staat deze wedstrijd gepland op zondag 8 maart om 14.00 uur. Wellicht dat hier nog een andere datum voor zal komen (in verband met de uitgestelde carnavalsoptocht). Wij zullen u hiervan dan uiteraard op de hoogte brengen op deze website.

Opstelling Germania: Momchil Kolev, Jeffrey Aalders (84. Bart van Haren), Juul Loeffen, Romano Jansen, Jacky Dobson, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Wesley Kersten, Stan Janssen (46. Jesse Peters), Sven Klaassen en Luuc Arntz (80. Joey Willems).

Doelpunten:

  • 31.: 0-1: Koen Lensen

 

Topscorers Germania:

  • 6: Sven Klaassen;
  • 5: Stan Janssen;
  • 5: Luuc Arntz;
  • 2: Wesley Kersten;
  • 2: Frenk Wouterse;
  • 2: Romano Jansen;
  • 1: Joey Willems;
  • 1: Yannick Stegehuis;
  • 1: Daan de Groot.

Reacties zijn uitgeschakeld.