Zaterdag 8 februari was het weer zover, de traditionele carnavalsavond op Noord bij Germania.
Een gezellige avond waar de actualiteiten van nu en het afgelopen jaar op de hak worden genomen en
onze leden met originele creaties hun opwachting hebben gemaakt.

Onder de muzikale klanken van de MuziekExpress was de dansvloer volop bezet en werd de alom bekende polonaise ingezet. Natuurlijk waren er optredens van schlagergroepen en klonken ook van daar uit de bekende hits door het clubhuis.

Een hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de Grutste Germaan en tijdens de aanloop naar dit moment rollen er namen van mogelijke kandidaten over de tong en het is dan maar weer afwachten aan wie deze grote eer is toebedeeld.

Dit jaar is Sjon van Kus (de Linkse) verkozen tot Grutste Germaan 2020!
Sjon is op 5-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij Germania, hij heeft vervolgens alle jeugdteams doorlopen en hier ook
enkele kampioenschappen mee behaald.
Sjon is ook even elders gaan voetballen maar na 2 jaar kwam hij toch tot het besluit om weer bij Germania terug te keren waarna hij
ook nog in het eerste en tweede elftal heeft gespeeld. Tegenwoordig speelt Sjon nog af en toe een wedstrijdje 7 tegen 7 met de Veteranen.

Het was voor Sjon al vroeg duidelijk dat hij een vrijwilliger bij de club zou worden, op zijn 10e bracht hij de kaartjes rond voor alle elftallen voor het vertrek met de fiets vanaf Marie van de Ven wat in die tijd nog een Buutwinkel was.

Later maakte Sjon deel uit van het jeugdbestuur met o.a. het mede organiseren van het jeugdkamp en ook heeft hij een tijd in het hoofdbestuur gezeten. Hij was actief in diverse commissies zoals o.a. de droppingscommissie en was hij betrokken bij een ballenactie voor de club of liep mee met de oudpapier route. Recent was hij mede organisator van de Germania reunie en zorgde voor de pupil van de week bij wedstrijden van Germania 1 en is hij jeugdtrainer van team JO10.
Dit jaar is hij één van de vele opvolgers van de eerste Grutste Germaan in 1978, zijn vader Jac Peters, beter bekend als Kus de Linkse, en kan gezegd worden dat die cirkel rond is.
Gefeliciteerd met deze titel!

Reacties zijn uitgeschakeld.