Germania sluit seizoen af met nederlaag

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen had Germania nog kans op een periodetitel. Men moest dan zelf de uitwedstrijd bij Brakkenstein winnen en Driel moest hun thuiswedstrijd niet winnend afsluiten. Dat laatste gebeurd, het eerste niet zodat het seizoen voor Germania klaar is.

Germania speelde zondagmiddag niet hun beste wedstrijd. De overtuiging ontbrak en het collectief,waarmee men regelmatig wedstrijden wonnen, was niet aanwezig. Binnen een half uur stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Net voor rust wist Luuk Arntz de aansluitingstreffer te scoren maar in de blessuretijd van de eerste helft bracht Brakkenstein de marge toch weer op twee; 3-1.

Na rust besefte Germania dat er toch nog wat te halen viel en ging vol in de aanval. De eerste mogelijkheden leverde in de tweede helft niets op. Aan de andere kant kopte Jacky Dobson wel heel ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman; 4-1. Toch gaf Germania zich niet gewonnen. Men rechtte de rug en opnieuw was het Luuk Arntz die scoorde; 4-2.

Hierna gingen de Germanen alles of niets spelen. Achterin man tegen man, extra aanvaller erbij. Gek genoeg leverde dit geen grote kansen meer op. Brakkenstein kreeg daarentegen heel veel ruimte en had de mogelijkheden om nog een paar keer te scoren maar deed dit slechts één keer zodat er uiteindelijk een 5-2 eindstand om het scorebord stond.

Al met al kan Germania terug kijken op een geslaagd seizoen. Vooraf werd een nieuwe weg ingeslagen en dit heeft heel goed uitgepakt. Een plaats in de middenmoot was het uiteindelijke resultaat en tot het laatst meedoen voor een periodetitel wat ook de doelstelling was. Voor volgend seizoen staat er weer een leuke selectie waar we vol verwachting naar uitkijken.

De komende weken staan er nog diverse activiteiten op het programma, t.w. zondag as het familietoernooi, in het weekend van 15 juni het jeugdkamp en zondag 23 juni as het Open Berg en Dalse voetgolftoernooi.

Scoreverloop;

1-0

2-0

2-1 Luuk Arntz

3-1

41

4-2 Luuk Arntz

5-2

Scheidsrechter;
Dhr. J.F. Christian

Assistenten;
F.TH.G. Schipperheijn en K.Kamali

Opstelling Germania;
Momchil Kolev, Kay Tassenaar, Daniel Heideveld, Lars Gerrits (46e Enes Ozturk) Jeffrey  Aalders (77e Jordy Wijnhoven), Romano Jansen, Daan de Groot, Frenk Wouterse, Jacky Dobson (72e Djorny Janssen) Luuk Arntz, Sven Klaassen.

Topscoorders:

10 Luuk Arntz
7 Sven Klaassen
6 Jordy Wijnhoven
5 Kay Tassenaar
3 Enes Ozturk
3 Romano Jansen
2 Daan de Groot
1 Frenk Wouterse
1 Karen Tevonyan
1 Yannick Stegehuis
1 Maks Nas

Reacties zijn uitgeschakeld.