Germania speelde op zondag 19 mei haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen en was voornemens er een flink feestje van te maken wat direct na de aftrap al te zien was. Het resulteerde binnen 3 minuten al in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Romano Jansen.

Het was korte tijd later Romano Jansen zelf die Sven Klaassen de diepte in wist te sturen waardoor deze alleen voor de doelman verscheen, deze kon vervolgens weinig anders doen dan Sven onderuit halen met als gevolg een strafschop voor Germania, Luuk Arntz wist met dit buitenkansje wel raad: 2-0.

Germania was sterker en kreeg nog meer mogelijkheden maar deze werden niet benut. Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft kwam Roda`28 wat beter in de wedstrijd en kregen zij ook een paar kansen en het was Bob Stevens die er eentje wist te verzilveren en daarmee de ruststand op 2-1 bepaalde.

In de tweede helft kwam Germania opnieuw fel uit de kleedkamer met een ontketende Sven Klaassen.
Binnen 5 minuten werd het 3-1 na alweer een dieptepass van Romano Jansen die door Sven werd afgerond. Al in de 57e minuut stond de stand op 4-1 doordat Sven een voorzet van rechts kreeg en wederom wist af te ronden. Hiermee was de wedstrijd wel gelopen voor Roda`28 en waren zij al met hun gedachte bij de nacompetitie.

Germania was echter nog niet klaar en ging vrolijk door met scoren,  in de 62e minuut wist Sven de 5-1 te scoren uit een hoekschop die van richting werd veranderd en in de 68e minuut prikte Sven zijn vierde (!) doelpunt van de middag binnen na een pass van Frenk Wouterse; 6-1.
Hiermee was het doelpuntenfestijn wel klaar en was het tijd om enkele wisselspelers nog speeltijd te gunnen.

Lars Gerrits kwam Ludo Veldman vervangen, Djorny Janssen mocht de plaats van Romano Jansen overnemen en de man van de match, Sven Klaasen, mocht ook het veld verlaten en zijn vervanger was Jordy Wijnhoven.

Germania heeft na deze prima overwinning nog steeds uitzicht op een periode titel maar is dan wel van Driel afhankelijk.
Op zondag 26 mei speelt Germania de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij Brakkenstein, aftrap 14.00 uur.

Scoreverloop;

1-0 Romano Jansen
2-0 Luuk Arntz
2-1 Bob Stevens
3-1 Sven Klaassen
41 Sven Klaassen
5-1 Sven Klaassen
6-1 Sven Klaassen

Scheidsrechter;
Dhr. R.J.A. Veltmaat

Assistenten;
K.Kamali en B. Versteeg.

Opstelling Germania;
Kolev, Veldman, Tassenaar, Heideveld, van Geenen, Jansen, Aalders, Wouterse, Dobson, Arntz, Klaassen.

8 Luuk Arntz
7 Sven Klaassen
6 Jordy Wijnhoven
5 Kay Tassenaar
3 Enes Ozturk
3 Romano Jansen
2 Daan de Groot
1 Frenk Wouterse
1 Karen Tevonyan
1 Yannick Stegehuis
1 Maks Nas

Reacties zijn uitgeschakeld.