Germania begon als koploper in de strijd om de laatste periodetitel. In de thuiswedstrijd tegen Trekvogels was er echter geen moment zichtbaar dat men deze titel ook daadwerkelijk wil winnen. In een,  van Germaniazijde, matige wedstrijd trok men uiteindelijk met 2-3 nederlaag aan het kortste eind.

Van meet af aan lieten de gasten zien waarboor men naar Groesbeek was gekomen; drie punten mee terug aar Nijmegen. De equipe van trainer Dinand van Haaren was voetballend beter en wisten elkaar makkelijker te vinden. In de 2e minuut leverde dit al een goede mogelijkheid op. Na een minuut of tien herpakte Germania zich en kreeg wat meer grip op de tegenstander. Dit leverde in de 23e minuut de voorsprong op. Sven Klaassen wist met een mooie pass Eenes Öztürk te bedienen die, wel of niet met de hand, de Nijmeegse doelman wist te verschalken; 1-0.

Deze voorsprong duurde echter niet lang. Binnen vijf minuten stonden de Germanen op achterstand. Eerst was het Joost Meuleman die de gelijkmaker scoorde en nauwelijks twee minuten later was het Justin Schuurman die raak kopte; 1-2.

Na rust was de geblesseerde Eenes Öztürk achter gebleven en voor hem in de plaats kwam Lars Gerrits. Kay Tassenaar werd door trainer Wouterse naar de voorste linie gedirigeerd. Deze omzetting betekende veel meer gevaar in het strafschopgebied van Trekvogels.

Kay Tassenaar kreeg binnen tien minuten twee uitstekende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar of de precisie ontbrak of de doelman van de Trekvogels stond in de weg.  Bij de derde kans was het wel raak. Een mooie aanval via Daan van Geenen en Frenk Wouterse kwam uiteindelijk bij Tassenaar terecht die fraai raak kopte; 2-2. Tussendoor waren de gasten met tien man komen te staan omdat Dennis Watson voor eigen rechter wilde spelen wat hem rood opleverde.

Ook nu weer waren het de gasten die snel reageerde. Jacky Dobson beging een overtreding binnen de zestien en de toegekende strafschop werd door Sander Geerts feilloos binnen geschoten; 2-3. Hierna probeerde Germania het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Twee minuten voor het einde belandde een bal nog wel op de lat maar de score veranderde niet meer.

Ondanks deze nederlaag heeft Germania nog steeds kans op de tweede periodetitel maar dan zal men de laatste twee wedstrijd toch uit een geheel ander vaatje moeten tappen. Zondag weer thuis tegen RODA’28.

Scoreverloop;

1-0 Eenes Ozturk

1-1 Joost Meuleman

1-2 Justin Schuurman

2-2 Kay Tassenaar

2-3 Sander Geerts

Scheidsrechter;
Dhr. MMJ Daemen

Assistenten;
K.Kamali en Bart Jeuken

Opstelling Germania;
Momchill Kolev, Kay Tassenaar, Daniel Heideveld, Daan van Geenen, Jeffrey Aalders, Daan de Groot,   Jacky Dobson, Sven Klaassen, Frenk Wouterse, Ludo Veldman, Enes Ozturk (46e Lars Gerrits).

 Topscoorders;

7 Luuk Arntz
6 Jordy Wijnhoven
5 Kay Tassenaar
3 Sven Klaassen
3 Enes Ozturk
2 Daan de Groot
2 Romano Jansen
1 Frenk Wouterse
1 Karen Tevonyan
1 Yannick Stegehuis
1 Maks Nas

Reacties zijn uitgeschakeld.