Woensdag 24 april bereikte ons het droevige nieuws dat ons lid Toon Visser is overleden. Toon bereikte de leeftijd van 81 jaar en was met een onderbreking ruim zestig jaar lid van de club van “Noord”.

Toon groeide op in een gezin waarvan de ene helft voor De Treffers was en de andere helft voor Germania. Toon zat bij het fanatieke gedeelte dat voor groen/rood had gekozen. In de jaren zeventig/tachtig was Toon actief voor de supportersvereniging, men bedacht allerlei activiteiten om financieel wat ruimer in het jasje te komen zitten. Zo organiseerde men muziekfestivals in het kuipveld en bij crosswedstrijden zorgde men voor de inwendige mens. Zijn vrouw Riek was daar ook nauw bij betrokken. Het waren toen hectische tijden bij Germania waarbij niet ieder lid het eens was met het toenmalige beleid.

In 1986 kregen Toon en zijn vrouw Riek een enorme klap te verwerken toen hun zoon, Peter, door een noodlottig ongeval kwam te overlijden. Hoewel Toon niet iemand was die zich daarin uitte was het zichtbaar dat hij deze klap nauwelijks te boven is gekomen.

Toon was een fanatiek Germania lid, iemand van buiten de club moest niet iets kwaadwillend over de club zeggen. Binnen de club was Toon kritisch en het was niet snel goed voor hem. Hij was wel altijd ‘recht door zee’ en zeker dat hij altijd het beste met de club voor had.

Sinds het overlijden van zijn vrouw Riek, enkele jaren geleden, ging ook de gezondheid van Toon achteruit. Ondanks dat was hij nog dagelijks op het sportpark te vinden en was hij nog actief bij het Jeu de Boules, zijn overlijden is dan ook plotseling gebeurt.

Met het overlijden van Toon verliest Germania een markant en fanatiek supporter.
Het bestuur van Germania wenst de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Reacties zijn uitgeschakeld.