Germania heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door bij Rood Wit met 0-3 te winnen. De ploeg uit de Breedeweg had na het wegvallen van Hatert weer uitzicht op kampioenskansen maar deze werden door de ‘Trots van de Stekkenberg’ om zeep geholpen. Germania nestelt zich door dit resultaat  vaster in de middenmoot en Rood Wit moet hopen op deelname aan de nacompetitie.

Germania liet van meet af aan zien dat men deze wedstrijd wilde winnen. Duels werden gewonnen en ook de tweede bal was steeds voor de equipe van trainer Wouterse. Binnen het kwartier kwam Germania al op voorsprong. Vanuit een hoekschop tikte Frenk Wouterse de bal behendig binnen; 0-1. Even later bracht een vrije trap van Romano Jansen niet het gewenste resultaat. Ook hierna kregen de Germanen nog kansen om de voorsprong te verdubbelen maar het vizier stond onvoldoende op scherp.  Tekenend voor het spelbeeld van de wedstrijd was dat de thuisploeg pas in de 36e minuut de eerste serieuze doelkans kreeg. Een vrije trap ging rakelings over het doel.

Na rust was het Rood Wit dat meer het spelbeeld bepaalde. Men was wat meer in balbezit en ook wat dreigender  maar echte kansen wist men niet te creëren.  Germaniadoelman Momchil Kolev moest eenmaal alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. Met nog een half uur op de klok wist Germania de wedstrijd min of meer de te beslissen. Enes Ozturk strafte  een fout van Rood Wit doelman Ton van Doorn goed af; 0-2.

Hierna probeerde Rood Wit met powerplay voetbal Germania onder druk te zetten maar dit leverde wat mogelijkheden op maar echte kansen ontbraken. Hierdoor kreeg Germania voorin meer ruimte en kreeg men kansen om er een hogere score van te maken. Vlak voor tijd wist men de ruimte wel te benutten en Jordy Wijnhoven, die even later tweemaal geel ontving; dus rood, stelde Luuc Arntz in staat om de 0-3 aan te laten tekenen.

Scoreverloop;

  1. 0-1 Frenk Wouterse
  2. 0-2 Enes Ozturk
  3. 0-3 Luuc Arntz

Assistenten;

J. Peters en K.Kamali

Opstelling Germania;
Momchill Kolev, Kay Tassenaar, Daniel Heideveld (74e Enes Ozturk), Jeffrey Alders, Daan van Geenen, Romano Jansen,  Daan de Groot, Luuc Arntz (76. Jordy Wijnhoven),  Jacky Dobson,  Sven Klaassen (73e Jordy Wijnhoven), Frenk Wouterse.

Topscoorders;
6 Jordy Wijhoven
6 Luuc Arntz
4 Kay Tassenaar
2 Sven Klaassen
2 Romano Jansen

2 Enes Ozturk

1 Frenk Wouterse
1 Karen Tevonyan
1 Daan de Groot
1 Yannick Stegehuis
1 Maks Nas

Reacties zijn uitgeschakeld.