Germania heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door vanmiddag met 3-2 te verliezen van Arnhemse Boys. De gastheren hadden slechts negen punten en bevonden zich op de tweede plaats van onderen. Germania begon nog wel voortvarend en scoorde al snel de 0-1. Met rust leidde men nog met 1-2 maar in de tweede helft zakte de ploeg van trainer Wouterse volledig door de ondergrens en heeft de kopgroep uit het oog verloren.

Germania begon goed en leidde na vijf minuten al met 0-1. Luuc Arntz ging goed door en schoof de bal beheerst onder de doelman; 0-1. Vanaf de aftrap werd het echter alweer 1-1. Vanuit een voorzet kon Wesley Mortier ongehinderd binnen koppen; 1-1. Na een klein half uur kreeg Jordy Wijnhoven nog een kans maar zijn omhaal ging over het doel. Net voor rust kwam Germania wederom op voorsprong. Daniel Heideveld gaf een prima pass op Jackie Dobson die op zijn beurt Luuc Arntz in staat stelde om zijn tweede treffer van de middag en de 1-2 te laten aantekenen.

Na rust waren nog niet alle toeschouwers uit het warme clubhuis terug op het veld toen de stand alweer gelijk was. Daan van Geenen beoordeelde een voorzet volkomen verkeerd en verraste zijn eigen doelman; 2-2. Hierna zakte Germania door de ondergrens en liet men niet veel goeds zien. De thuisploeg kreeg tot tweemaal toe een niet te missen kans om op voorsprong te komen maar faalde opvallend in de afwerking.

Drie minuten voor het einde trok men de winst alsnog naar hun toe. Fout op fout ging er door Germaniaspelers aan vooraf en uiteindelijk was het opnieuw Wesley Mortier die de trekker overhaalde; 3-2.

Scoreverloop
5. 0-1 Luuc Arntz
6. 1-1
38. 1-2 Luuc Arntz
46. 2-2 Daan van Geenen (eigen doelpunt)
87. 3-2

Scheidsrechter:
de heer JM ten Broek
Assistenten; FAH Anneveld en K.Kamali

Opstelling Germania;
Momchill Kolev, Daan van Geenen, Yannick Stegehuis, Daniel Heideveld, Jelte Arts (85e Lars Gerrits), Romano Jansen, Karen Tevonyan, Daan de Groot, Eemnes Ozturk (20e Jordy Wijnhoven), Jacky Dobson, Luuc Arntz,

Topscoorders;
3 Luuc Arntz
2 Jordy Wijnhoven
2 Kay Tassenaar
1 Maks Nas
1 Karen Tevonyan
1 Daan de Groot
1 Yannick Stegehuis

Reacties zijn uitgeschakeld.