Germania heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Trekvogels een slechte wedstrijd afgeleverd. Na een 0-0 ruststand stond er na negentig minuten 2-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Door dit resultaat is de ploeg van ‘Noord’ de aansluiting met de kopgroep voorlopig kwijt geraakt.

Het eerste half uur speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beiden ploegen grosseerden in heel veel balverlies. Schijnbaar kon het grijze en grauwe weer de spelers niet inspireren tot enige creativiteit. Bij Germania was het Eenes Ozturk die nog wat leuke dingen deed maar zijn schot ging na een klein kwartier voorlangs. Aan de andere kant was het Brian Janssen die een vrije trap net oer schoot.

Vlak voor rust leidde een mooie aanval van Germania tot net buiten het zestienmetergebied van Trekvogels. Toen werd Daan de Groot onderuit gehaald maar de daarop volgende vrije trap leidde tot niets. Ook de voorzet van Ozturk leverde niet het gewenste resultaat zodat de thee werd opgezocht met een 0-0 stand.

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten oud toen Germania tegen 1-0 achterstand aan keek en met een tien man verder moest. Terwijl Germania eindelijk Trekvogels onder druk kon zetten was het de thuisploeg de bal veroverde en een razendsnelle counter uitvoerde. Daan van Geenen kon niets anders dan bij Koen Lenssen aan de noodrem trekken. Strafschop en rood was het gevolg. Sander Geerts schoot de penalty onberispelijk binnen; 1-0.

Hierna probeerde Germania het wel, zette de tegenstander onder druk maar de echte overtuiging ontbrak. Met nog een kleine twintig minuten te gaan besliste Trekvogels min of meer de wedstrijd en gooide deze op slot. Justin Schuurman schoot de 2-0 binnen. Ondanks de minderheid kreeg de Groesbeekse ploeg nog wel wat kansen maar de doelman van de thuisploeg was goed op zijn hoede en hield zijn doel schoon. Tien minuten voor het einde belandde een geweldige pegel van Trekvogels nog op de lat.

Hierdoor leed Germania een teleurstellende nederlaag en is men voorlopig de aansluiting met de kopgroep kwijt. Lang heeft men niet om deze teleurstelling te verwerken want dinsdag komt voor de eerste keer binnen drie weken plaatsgenoot Rood Wit op bezoek. Ditmaal in het kader om de KNVB Districtsbeker. De aanvang op sportpark Noord is dinsdag as om 20.00 uur.

Scoreverloop

49. 1-0 Sander Geerts
72. 2-0 Justin Schuurman

Scheidsrechter:
de heer P. Coppens
Assistenten;
K.Kamali &

Opstelling Germania;
Momchill Kolev, Daan van Geenen, Yannick Stegehuis, Daniel Heideveld, Kay Tassenaar, Romano Jansen, Karen Tevonyan(62 Jelte Arts), Daan de Groot(77e Ludo Veldman), Eemnes Ozturk, Jacky Dobson, Luuc Arntz,

Topscoorders;
2 Jordy Wijnhoven
2 Kay Tassenaar
1 Maks Nas
1 Luuc Arntz
1 Karen Tevonyan
1 Daan de Groot
1 Yannick Stegehuis

Reacties zijn uitgeschakeld.