Interview met Daan van Geenen na afloop van de wedstrijd Germania – Brakkenstein.

Daan, dit is je 3e seizoen bij Germania, wat is het verschil tussen dit seizoen en de twee voorgaande seizoenen?

De sfeer dit seizoen is wel anders dan voorgaande jaren, in positieve zin. Je merkt zeker met de komst van de nieuwe trainer en andere jongens dat dingen een stuk beter geregeld worden en dat er weer een positieve sfeer op de club hangt. Dit komt ook tot uiting in het aantal mensen dat komt kijken, dat maakt het weer leuker om te spelen voor de club.

Je bent de afgelopen twee seizoenen vaak en lang geblesseerd geweest, hoe voelt het om weer helemaal fit te zijn?

Voor mij zijn het twee slechte seizoenen geweest, steeds weer raakte ik geblesseerd aan mijn hamstrings en ondanks dat ik er alles aan deed om fit te raken wilde het niet lukken. Nu ik eindelijk weer fit ben heb ik het plezier weer terug gevonden en kan ik laten zien wat ik kan.

Je speelt als rechtsbenige speler aan de linkerkant, hoe ervaar je dat?

Het is natuurlijk niet ideaal om met je rechter been op links te spelen want in sommige situaties is het toch iets lastiger maar ik denk dat ik op elke positie achterin wel uit de voeten kan. Het staat momenteel heel goed achterin dus er zijn geen redenen om het anders te doen.

Uit eerdere interviews weet ik dat de teamsfeer dit jaar erg goed is, wat doet de akelige blessure van Frenk dan met jullie als team?

Er hangt zeker een goeie sfeer, de blessure van Frenk is een grote tegenvaller en je merkte ook in de wedstrijd van vorige week dat we er wel even mee zaten. We moeten natuurlijk door als team en proberen het dan maar voor hem te doen in plaats van met Frenk, hopelijk herstelt hij snel.

Vandaag hebben jullie gewonnen van Brakkenstein met 3-1, hoe heb jij deze wedstrijd beleefd?

3-1 klinkt als een hele goeie uitslag, tegen een ploeg die op evenveel punten stond, maar ik denk dat we het in de 2e helft erg moeilijk hadden. Er was weinig rust in balbezit en het was veel tegenhouden. Nadat de 2-1 van Kay viel gingen we eindelijk weer voetballen en dan maken we ook nog de 3-1. Na een zware en lastige wedstrijd met drie punten staan voelt dan wel extra lekker.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Blauw–Wit op het programma, zij winnen vandaag met 5-0 en staan op de 3e plaats, wat verwacht je van die wedstrijd?

Ik ken weinig ploegen uit de 3e klasse, gezien de uitslagen zal het een lastige pot gaan worden verwacht ik. Willen wij dit seizoen bovenin meedraaien dan moeten we die wedstrijden winnen en ik ben ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we hebben, van iedereen kunnen winnen.

Reacties zijn uitgeschakeld.