Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Belangrijke 1-0 overwinning voor Germania op Longa '30

Toegevoegd op zondag 6 november 2016 - 18:37
Germania wist dat tegenstander, Longa '30 drie overwinningen op rij had behaald en dat het dus moest oppassen. In de eerste helft hadden de Germanen echter niets te vrezen van de gasten uit Lichtenvoorde die in die fase geen enkele kans wisten te creeren.

In de 15e minuut kopte Stan Broenland rakelings naast uit een corner van Nasim Saber en kwam Arjan Verhey centimeters tekort op een voorzet van Bas Broekman.

Longa Tijn Arjan
Arjan Verhey en Tijn Jellema wachtend de bal

Jimmy Brons (twee keer) en Nasim Saber probeerde het met afstandsschoten en een lobje maar Longa keeper, Pim te Loeke was telkens zeer allert. Bij een vrij trap van Nasim Saber was goalie te Loeke wel verslagen maar wist een verdediger de bal uit de hoek te koppen.

Na rust werd Longa steeds gevaarlijke en vooral Tom Ikink en Freek Heinsbroek maakte het de Germania verdedigers erg lastig. Na een dubbele wissel aan Germania kant was het even zoeken voor de thuisploeg en kregen de gasten enkel prima kansen.

Rechter aanvaller Tom Ikink stuitte echter twee keer op doelman Roy Jacobs en zijn derde inzet werd door Luke Mulders van de lijn gehaald. Ook Freek Heinsbroek kreeg twee mogelijkheden maar hij was onfortuinlijk in de afronding.

In de 38e minuut dacht germania op 1-0 te komen maar met kunst en vliegwerk werd een inzet van Nasim Saber van de lijn gehaald.

Longa lijn
Germania heeft haar eigen lijn technologie, geen goal

Iets later schoot stopper, Daniel van Heideveld, vanaf 25 meter snoeihard op de paal en belandde de rebound ergens op P5.
Weer een minuut later was het dan wel raak toen invaller Melvin de Klijn (voor het eerst weer op het veld na een langdurige blessure) goed doorging en de bal beheerst onder Longa doelman, te Loeke door schoof en daarmee de 1-0 eindstand bepaalde.

Longa Melvin
Melvin de Klijn op weg naar de 1-0

Een gelukkige maar erg belangrijke overwinning voor de Germanen en volgende week speelt Germania uit tegen Rohda Raalte.

Scoreverloop:
87e 1-0 Melvin de Klijn

Opstelling Germania

Roy Jacobs, Tijn Jellema, Mohamed Ired, Daniel Heideveld, Luke Mulders, Ismail Aktas, Jimmy Brons (60e Melvin de Klijn), Arjan Verhey, Bas Broekman (60e Freek Kerkhof, Stan Broenland en Nasim Saber (88e Kaan Karakaya)

Topscoorders Germania
3 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
1 Mohamed Ired
1 Freek Kerkhoff
1 Stan Broenland
1 Bas Broekman
1 Tijn Jellema
1 Melvin de Klijn