Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Dure nederlaag voor Germania

Toegevoegd op zondag 30 oktober 2016 - 23:20
Germania heeft vanmiddag een dure nederlaag geleden. In Geesteren werd met 2-0 verloren van STEVO en eindigde de wedstrijd met negen mensen. Twee ongelukkige rode kaarten beinvloedde de wedstrijd. Jordy de Kleijn moest het veld verlaten doordat hij een bal met de hand van de lijn hield. Even later moest ook Ryan Londar het veld verlaten omdat hij een doorgebroken speler tegen de grond werkte. Dit alles gebeurde voor rust.

Stevo rode kaart
Twee keer rood voor Germania werd de ploeg net teveel

Ondanks de minderheid was Germania na rust de betere ploeg en kreeg volop kansen. STEVO wist daar bitter weinig tegenover te stellen.

Germania had na vijf minuten al op voorsprong moeten komen. Jimmy Brons verscheen oog in oog met de STEVO doelman maar schoot jammerlijk tegen de doelman aan waardoor er slechts een hoekschop restte. De fase tussen de 18e en de 29e minuut bleek deze middag rampzalig voor Germania. Eerst was het Roy Jacobs die bij een hoge bal mis tastte. Hierdoor kreeg een aanvaller de mogelijkheid om de bal in te brengen. De op de lijn staande Jordy de Klijn sloeg de bal met de hand uit het doel. De straf was dubbel, en een strafschop en direct rood. Vanaf elf meter benutte Wilco Broekhuis dit buitenkansje; 1-0.

Stevo Tijn
Tijn Jellema in actie

Even later kreeg Ismail Aktas, na een fraaie combinatie tussen Jimmy Brons en Mo Ired, een goed mogelijkheid maar het schot ging rakelings over. In de 29e minuut bleef germania achter met negen mensen. Ryan Londar trapte zijn tegenstander op de hakken en kon eveneens met rood vertrekken. Twee minuten later liet Roy Wigger van de thuisploeg de 2-0 aantekenen. Germania had nog voor rust de aansluitingstreffer kunnen produceren maar Mo Ired miste na een fraaie voorzet van Freek Kerkhof.

Stevo Mo Ahred
Mo Ired kreeg prima kans op de 2-1

Wie in de rust dacht dat Germania de tweede helft overlopen zou worden kwam bedrogen uit. Met twee mensen minder waren de gasten uit Groesbeek de bovenliggende partij. Met een tomeloze inzet probeerde men toch nog een goed resultaat te behalen. Men creeerde volop kansen maar of het vizier stond niet op scherp, of de doelman van STEVO lag in de weg, of paal en lat hielden een treffer van Germania tegen. De thuisploeg stelde hier bitter weinig tegenover maar kon uiteindelijk wel hun eerste thuisoverwinning van dit seizoen bijschrijven.

Scoreverloop:
19e 1-0 Wilco Broekhuis
29e 2-0 Roy Wigger


Opstelling Germania

Roy Jacobs, Tijn Jellema, Mohamed Ired, Daniel Heideveld, Ryan Londar, Luke Mulders, Ismail Aktas, Jimmy Brons (75e Kaan Karakaya), Arjan Verhey (30e Freek Kerkhof), Jordy de Klijn, Nasim Saber,

Topscoorders Germania
3 Nasim Saber
3 Arjan Verhey
1 Mohamed Ired
1 Freek Kerkhoff
1 Stan Broenland
1 Bas Broekman
1 Tijn Jellema