Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania laat winst weer liggen

Toegevoegd op zondag 9 oktober 2016 - 18:18
Het is Germania helaas weer niet gelukt een 1-0 voorsprong vast te houden en een veldoverwicht uit te drukken in doelpunten.
Germania nam vanaf de aftrap het initiatief en na 10 minuten spelen hadden Bas Broekman (komt cm tekort), Nasim Saber (te zacht ingeschoten) en Jimmy Brons (lob naast) al de nodige mogelijkheden.

Quick sloeg twee keer terug maar Timo Hya en Jassin Aarab stuitte beide op Germania Goalie Roy Jacobs. Het spel golfde heen en weer en een actie tussen Nisam Saber en Ismail Aktas had meer verdient maar in deze fase van de wedstrijd hield Quick keeper Sjors de Bruijn, zijn ploeg meeredere keren op de been.

Ook Quick kreeg mogelijkheden maar een schot van Maarten Verstegen werd tijdig geblokt en een prachtige lob van Gianluca de Jong, ging via de bovenkant van de lat over.

In de 43e minuut kwam een corner van Nisam Saber in het 5 meter gebied waarna er een scrimmage ontstond en Stan Broenland de bal uiteindelijk in het net wist te schieten en Germania met een 1-0 voorsprong mocht gaan rusten.

Quick stan 1
Stan Broenland scoort uit deze scrimmage (foto Rob Koppers)

Quick Stan 2
Zelfde actie gezien vanaf de andere zijde

De tweede helft begon Germania weer goed aan de wedstrijd maar een prima schot van Nasim Saber, na een voorzet van Tijn Jellema, ging rakelings naast en een 3 tegen 1 situatie werd wel erg slordig uitgespeeld door de groenen. In de 59e minuut leek Germania op een 2-0 voorsprong te komen maar de assistent scheidsrechter had als enige die middag buitenspel geconstateerd.

In de 60e minuut mocht Quick een vrij trap nemen waarop Bas Peters het beste anticipeerde en op vrij simpele wijze de 1-1 kon intikken. Hierna werd Quick ook iets sterker en moest Germania, alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen.

In de 71e minuut leek Germania toch weer op voorsprong te komen toen Jimmy Brons, een voorzet van Nasim, Saber, zo'n 3 meter voor het doel mocht binnenknikken maar Sjors de Bruijn wist met een formidabele redding ook deze poging onschadelijk te maken.

Quick Jimmy
Jimmy Brons was dicht bij de 2-0

Hierna hadden beide ploegen nog wat kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

In de 90e minuut had Germania nog wel een 100% strafschop verdient toen Arjan Verwey werd getorpedeerd door sluitpost Sjors de Bruijn maar scheidsrechter Bouw dacht hier anders over en floot voor het einde van de wedstrijd.

Quick arjan
Beelden spreken voor zich, keeper de Bruijn mist de bal en raakt alleen zijn tegenstander

Ondanks dat de Germanen zich tot twee keer toe bestolen voelde was er ook het besef dat men zelf ook wel de nodige kansen om zeep had geholpen maar dat het spel wel steeds beter wordt.

Scoreverloop:
43e 0-1 Stan Broenland
60e 1-1 Bas Peters

Opstelling Germania

Roy Jacobs, Tijn Jellema, Mohamed Ired, Daniel Heideveld, Stan Broenland, Ismail Aktas, Luke Mulders, Jimmy Brons, Bas Broekman(73e Arjan Verhey), Nasim Saber, Freek Kerkhoff(68e Jordy de Klijn)

Topscoorders Germania
2 Arjan Verhey
1 Mohamed Ired
1 Freek Kerkhoff
1 Stan Broenland
1 Bas Broekman
1 Tijn Jellema