Laatste Nieuws Grote Germania reunie op ...
Start Germania DVSG jeug...
Sterk deelnemersveld Will...
Algemene ledenvergadering
Gerrit Hendriks (de Loodg...
Geslaagd eerste lustrum O...
Presentatie selectie seiz...
22, 23 en 25 augustus
Willie Verbeet Cuptoernooi !

Vrijdag 21 september as Germania Reunie !

Elke vrijdag bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania en HVV Tubantia in evenwicht

Toegevoegd op zondag 4 september 2016 - 18:30
Germania wist de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen niet te winnen en de uiteindelijke 1-1 tegen HVV Tubantia was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

In de 10e min. werd Freek Kerkhoff gevaarlijk maar zijn schot werd door keeper Remco Olde-Hendrikman keurig gestopt. In de 17e min. had Ismael Aktas een grotere kans dan hij zelf vermoedde en in de haast ging zijn lobje jammerlijk over.

In de 22e minuut kwam Tubantia bij de eerste de beste aanval op 0-1. Een corner werd onvoldoende weggewerkt door keeper Dide Broeder waardoor het voor Frank Teuiten een koud kunstje was om binnen te knikken. Germania moest in die fase het spel lange tijd aan de bezoekers laten. In de 43e minuut had een steekbal van Stan Broenland op Bas Broekman echter meer verdient maar de laatste man, Rory Oude Voshaar wist met een correcte sliding, erger te voorkomen.

Tubantia actiew Freek
Freek Kerkhoff geeft zijn naaste belager het nakijken

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op maar creƫerde beide ploegen in eerste instantie weinig kansen. In de 75e minuut werd Gabriel Youssef met direct rood van het veld gestuurd na een onbesuisde actie op Nasim Saber. Hierdoor kreeg Germania iets meer ruimte en was Nisam Saber zelfs twee keer dicht bij de 1-1 maar de sluitpost van Tubantia wist ook deze pogingingen onschadelijk te maken.

Net voor tijd had Tubantia de 0-2 moeten maken maar invaller Philippe de Bruijn speelde de overmacht situatie erg slecht uit wat de ploeg uit Hengelo uiteindelijk duur kwam te staan. Alhoewel het bij de tweede gele kaart van spits Freek Kerkhoff leek of Germania toch aan het kortste eind zou trekken was het in de laatste minuut uitgerekend Germania's laatste man, Mo(hamed) Ired die met een keurig geplaatste bal de zwaar bevochtte 1-1 liet aantekenen.

Tubantia goal Mo
Germania juicht na de 1-1 van Mo Ired, ongeloof bij de spelers van HVV Tubantia

Na de wedstrijd bleek Tubantia verdediger Rory Oude Voshaar een behoorljke hoofdwond te hebben opgelopen waarmee hij direct langs het CWZ in Nijmegen moest. Wij wensen hem namens Germania, erg veel sterkte.

Volgende week spelen we uit in Beek tegen BVC' 12

Scoreverloop:
22e 0-1 Frank Teuiten
97e 1-1 Mohamed Ired

Opstelling Germania
Dide Broeder, Tijn Jellema, Mohamed Ired, Daniel Heideveld, Stan Broenland, Ismail Aktas, Luke Mulders, Bas Broekman (70e Arjan Verhey), Jordy de Klijn, Nasim Saber en Freek Kerkhoff.

Topscoorders Germania
1 Mohamed Ired