Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania speelt gelijk in Tubbergen en weet zich daarmee te handhaven

Toegevoegd op zondag 1 mei 2016 - 18:00
De lente komt maar moeilijk op gang dit jaar en datzelfde kon gezegd worden over de wedstrijd tussen TVC '28 uit Tubbergen en Germania. De thuisclub, lijkt met de overwinning op AWC, rechtstreekse degradatie te hebben afgewend maar het moest winnen van Germania om nog uitzicht te houden op de veilige 10e plek.

Na een half uur spelen zonder noemenswaardige hoogtepunten lag de wedstrijd zo'n 10 min stil wegens een ernstige uitziende schouderblessure van TVC' er, Bas Blokhuis. Gelijk daarna kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong toen bij de eerste de beste goede aanval Maarten oude Avenhuis de bal simpel kon binnen tikken na een lage voorzet van links.
Vanaf de aftrap probeerde Niek Temmink het van 50 meter maar keeper Ruben Lucas tikte de bal ternauwernood via de lat tot corner. Een minuut later een mooie aanval van Germania maar de alleen doorgebroken Niek Temmink werd onreglementair naar de grond gewerkt waarbij scheidsrechter Visser met geel, erg mild was voor Kevin Stopel van TVC.

De tweede helft was 4 minuten oud toen Wesley Deenen in het zestien meter gebied onderuit werd gehaald en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. De penalty werd vervolgens snoeihard in de bovenhoek geschoten door Juul Loeffen 1-1.
Daarna probeerde TVC het met lange ballen op Okke Schepers en Kelvin Stopel en zelfs toen deze laatste met zijn tweede geel naar de kant mocht waren er nog steeds voldoende mogelijkheden voor de thuisclub maar de sterk spelende Niels Leemhuis en de eerder genoemde Okke Schepers hadden weinig geluk met hun pogingen of Germania sluitpost Noah Tomatala lag in de weg.

Germania kwam er zo nu en dan snel uit maar wist de geboden ruimte helaas niet te benutten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1 waardoor Germania ook volgend seizoen eerste klasse zal spelen en TVC nog flink aan de bak moet.

Volgende week spelen we onze laatste thuis wedstrijd tegen De Zweef op zaterdag avond aanvang 18:00u.

Scoreverloop:
32e 1-0 Maarten oude Avenhuis
48e 1-1 Juul Loeffen

Opstelling Germania
Noah Tomatala, Juul Loeffen, Ryan Londar, Thijs van Gent, Stan Broenland, Jasper Zuidwijk, Ismail Aktas, Glenn van den Hooge, Niek Temmink (88e Joseph Manyanja), Bas Broekman en Wesley Deenen.

Topscoorders Germania
11 Yannis Ngola
10 Wesley Deenen
4 Ismail Aktas
3 Dave Kleijnen
1 Jasper Zuidwijk
1 Niek Temmink
1 Said Hamidi
1 Ryan Londar
1 Joseph Mayanja
1 Juul Loeffen