Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania B niet opgewassen tegen Orion A

Toegevoegd op zondag 24 april 2016 - 16:49
Het was vooraf al wel bekend maar trainer Piet de Kruif moest ongelooflijk puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te brengen.

4 schorsingen, 2 buitenland gangers en 2 blessures van uitsluitend vaste baisspelers betekende vandaag een te grote aderlading. De uiteindelijke 5-0 eindstand was dan ook het gevreesde resultaat.

Orion, dat vooraf aan deze wesdtrijd, de nacompetitie eigenlijk al niet meer kon ontlopen maakte gelijk duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Al in de 5e minuut maakte het de 1-0 toen Luuk Akkers, een vrije trap van Marco Loen simpel mocht binnen knikken. In de 11e minuut was het ook al 2-0 toen de beste man van het veld, Noud Jilesen te veel ruimte kreeg van enkele Germania verdedigers en de bal droog en onhoudbaar in de benedenhoek wist te knallen. In de 15e minuut werd het zelfs 3-0 toen Vince Alberts zijn directe tegenstander en keeper Tomatala passeerde en vervolgens de bal rustig in het doel kon plaatsen.

Daarna vond de thuisclub het even welletjes en het duurde tot de 25e minuut totdat Germania enigzins gevaarlijk werd, eerst ging een kopbal van Dirk Visscher maar net naast en even later was Ismael Aktas net te laat na een mooie voorzet van Ryan Londar.

orion 1
Overmacht Orion, zo voelde het vaak deze middag (foto Rob Koppers)

In de tweede helft wist Orion de wedstrijd snel te beslissen. Eerst werd een dot van een kans gemist door Jilessen maar ploeggenoot Marco Loen wist even later de bal prachtig langs Tomatala te krullen. 4-0 In de 62e minuut was Noud Jilesen alsnog succesvol en bepaalde hij op simpele wijze de eindstand op 5-0. In het restant van de wedstrijd geloofde iedereen het wel en werd er ook niet meer gescoord.

Volgende week speelt Germania uit tegen TVC uit Tubbergen en zal het minimaal een puntje moeten halen om niet meer in de problemen te geraken. Het goede nieuws is dat een aantal basisspelers dan weer beschikbaar zullen zijn.

Scoreverloop;
5e 1-0 Luuk Akkers
11e 2-0 Noud Jilesen
15e 3-0 Vince Alberts
56e 4-0 Marco Loen
62e 5-0 Noud Jilesen


Opstelling Germania
Noah Tomatala, Juul Loeffen, Ryan Londar(75e Gertjan Kersten), Thijs van Gent, Dirk Visscher, Jasper Zuidwijk, Ismail Aktas, Glenn van den Hooge, Joseph Manyanja, Said Hamidi en Said Erchagui(65e Gurkam Gencal)

Topscoorders Germania
11 Yannis Ngola
10 Wesley Deenen
4 Ismail Aktas
3 Dave Kleijnen
1 Jasper Zuidwijk
1 Niek Temmink
1 Said Hamidi
1 Ryan Londar
1 Joseph Mayanja