Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania naar belangrijke 1-0 zege tegen Longa '30

Toegevoegd op zondag 21 februari 2016 - 19:21
In een erg nat Lichtenvoorde begonnen de nummer 3 en 7 aan de wedstrijd. Met junior Glenn van den Hooge voor het eerst in de basis en na een aftastend begin was het in de 11e minuut bij de eerste de beste aanval gelijk raak. Wesley Deenen gaf een mooie steekpass op Ismael Aktas, die passeerde zijn directe tegenstander en plaatste de bal beheerst over keeper Kay Boschker 0-1. In dezelfde minuut had Deenen pech dat hij de bal, niet goed meekreeg ter hoogte van het strafschopgebied en alleen op het doel had af kunnen gaan.

Daarna werd Longa sterker en vooral met corners werd het regelmatig gevaarlijk.
In de 38e minuut leek de thuisploeg op 1-1 te komen maar Jasper Zuidwijk wist de bal op 2 meter van het doel op prima wijze te pareren.

In de tweede helft kreeg Longa gelijk weer een mooie kans maar keeper Noah Tamatala was op zijn hoede. Daarna had Germania afstand moeten nemen maar een reeks van kansen was niet aan de voorwaartsen besteed. In de 57e minuut was Germania tot twee keer toe, dicht bij de 0-2. Eerst redde keeper Kay Boschker op een inzet van Wesley Deenen en even later kon Bas Broekman, met één tegenstander voor het doel, de bal niet bij diezelfde vrijstaande Deenen krijgen. In de 60e minuut lanceerde Ludo Veldman, Bas Broekman die alleen op de keeper af kon gaan maar weer was de sluitpost van Longa'30 de sterkste. In de 74e minuut weer een 100% kans toen Stan Broenland, Luke Mulders wegstuurde op links en deze de bal precies in de loop van Wesley Deenen plaatste. Deenen vond echter weer Kay Boschker op zijn pad.

De zuinige overwinning kwam echter niet meer in gevaar waardoor Germania een belangrijke en verdiende overwinning wist te behalen.

Over 14 dagen wacht op Sportpark Noord koploper Woezik.

Scoreverloop:
11e 0-1 Ismael Aktas


Opstelling Germania

Noah Tomatala, Juul Loeffen, Ryan Londar, Jasper Zuidwijk, Stan Broenland, Ismail Aktas, Glenn van den Hooge (75e Said Hamidi), Bas Broekman, Ludo Veldman, Niek Temmink(55e Luke Mulders), Wesley Deenen

Topscoorders Germania

9 Yannis Ngola
8 Wesley Deenen
4 Ismail Aktas
3 Dave Kleijnen
1 Jasper Zuidwijk
1 Niek Temmink
1 Ryan Londar