Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Wedstrijdverslagen - Germania wint ook de Derby tegen buurman Orion met 1-0.

Toegevoegd op maandag 14 december 2015 - 17:16
Germania startte deze wedstrijd met een hoog gehalte aan zelfvertrouwen, de laatste twee duels waren met overtuigende cijfers gewonnen. Een eventuele overwinning tegen Orion zou de mannen op Noord aan de goede kant van de middenmoot brengen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de aftrap, bleek al wel dat beide ploegen wat aftastend begonnen. Het spel speelde zich merendeel op het middenveld af en als het tot een eindpass kwam eindigde deze veelal in de voeten van de verdediging van de tegenstander. In de 8e minuut was het wel Germania dat een enorme kopkans kreeg vanuit een goed genomen hoekschop. Maar Jasper Zuidwijk kopte maar net naast. In de tegenaanval was het Orion dat een grote kans kreeg, maar de bal ging net voorlangs. Pas weer in de 21e minuut was het Orion dat de 0-1 leek te scoren. Een foute inschatting in de verdediging van Germania werd niet op waarde geschat door Orion waardoor de bal over het doel verdween. Hierdoor bleef het 0-0 bij rust.

In de tweede helft gingen beide ploegen op dezelfde voet door, daar waar het in de eerste helft mee was geƫindigd. Het was weliswaar Orion dat meer balbezit leek te hebben, maar grossierde ook in veel foute passes. Germania verzuimde echter om van de slordigheden van Orion gebruik te maken. Uiteindelijk was het Yannis Ngola die in de 84e minuut werd aangespeeld door Luke Mulders, rond de 16 meter draaide Yannis zich goed vrij en met een prachtig schot in de linker bovenhoek besliste Yannis de wedstrijd 1-0!

Door deze overwinning stijgt Germania naar de 6e plaats.


Scoreverloop:
84e 1-0 Yannis Ngola


Opstelling Germania

Noah Tomatala, Juul Loeffen, Ryan Londar, Jasper Zuidwijk, Stan Broenland, Ismail Aktas (75e Dave Kleijnen), Yannis Ngola, Bas Broekman, Ludo Veldman, Niek Temmink(75e Luke Mulders), Wesley Deenen (88e Joseph Mayanja)

Topscoorders Germania

9 Yannis Ngola
6 Wesley Deenen
2 Dave Kleijnen
2 Ismail Aktas
1 Jasper Zuidwijk
1 Niek Temmink
1 Ryan Londar