Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing; Eerherstel voor Germania?

Toegevoegd op vrijdag 6 april 2018 - 11:18
Germania leverde vorige week een wanprestatie tegen rode lantaarndrager Concordia Wehl. Niets van de inzet die de ploeg de week ervoor tegen Spero aan de dag had gelegd, was te zien. Men verloor vanaf het begin alle duels en qua inzet liet het een en ander nogal te wensen over. Door dit slechte resultaat moet de ploeg nu weer nadrukkelijk naar de onderste plaatsen gaan kijken, want klasse behoud is allerminst zeker.

Hoe is het toch mogelijk dat Germania tegen de topploegen meestal goed presteert terwijl tegen de ?mindere Goden? heel veel punten worden verloren. Hoe vreemd is het dat tegen de topploegen er een tot in de vezels gemotiveerde ploeg staat die strijdt voor elke meter, terwijl in andere wedstrijden tegen ?mindere tegenstanders? men nauwelijks inzet aan de dag schijnt te leggen en zelfs wel gedesinteresseerd lijkt. Dat zal hopelijk niet zo zijn, want in dat geval is er van alles aan de hand met de ploeg. Een ploeg die dan kennelijk denkt dat men op basis van de aanwezige voetbalkwaliteiten de zaak wel even oplost. In deze klasse, dat zal inmiddels toch wel duidelijk zijn, kan iedereen van iedereen winnen. Daar past een hautaine houding zoals net geschetst niet bij want dan delf je in de meeste gevallen het onderspit.

Germania heeft weliswaar enkele wedstrijden minder gespeeld dan enkele ploegen maar dan moet je zo nu en dan wel zelfs eens een wedstrijd winnen. Er rekening mee houdend dat er ook nog twee keer tegen WAVV gespeeld moet worden, een ploeg die titelaspiraties heeft, geeft aan dat een wedstrijd zoals aanstaande zondag tegen AZC cruciaal is. Men zal nadrukkelijk uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zondag want anders dient het ergste te worden gevreesd. Ook AZC zal opgevallen zijn of zal in ieder gaval hebben gehoord dat Germania niet altijd even fanatiek haar wedstrijden benadert en zij zullen dan ook vanaf het begin heel fel spelen en Germania geen enkele ruimte geven. Als je als ploeg je in de eerste fase al de kaas van het brood laat eten, ben je meestal kansloos want je terugvechten in een wedstrijd na een slap begin is bijna niet mogelijk. Dat zullen de mannen van Piet de Kruijff zich wel moeten realiseren want zoals afgelopen zondag tegen Concordia kan echt niet.

Dan vraag je om problemen en die kun je beter voor zijn door er zondag weer ouderwets vol ?op te klappen?. Want koste wat het kost: de punten moeten zondag op Noord blijven als we niet weer in de problemen willen geraken. De wedstrijd op Noord begint om half drie.