Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania ontvangt DVC 26

Toegevoegd op vrijdag 9 maart 2018 - 22:03
Germania speelt aanstaande zondag thuis tegen DVC ?26 uit Didam. De Didammers hebben 16 punten verzameld uit 15 wedstrijden. Germania heeft 1 puntje meer maar had daar 2 wedstrijden minder voor nodig. Daarmee is meteen het belang van deze wedstrijd duidelijk, want winst betekent dat DVC?26 wel op een erg grote achterstand komt.

Winst van de mensen uit Didam betekent echter dat Germania weer heel erg naar beneden zal moeten gaan kijken. De eerste wedstrijd uit werd met maar liefst 4-1 verloren door Germania dus een makkie zal het geenszins worden.

Germania, dat tegen Union een prima begin kende, verloor toch in de tweede helft door onachtzaamheden op het middenveld. De balans was na rust bij een 10-0, voorsprong volledig zoek waardoor Union weer in de wedstrijd werd geholpen. Germania verloor dus eigenlijk niet van Union maar meer van zichzelf. Dat het 1-3 werd zelfs, zegt wat dat betreft genoeg. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen en na de winterstop heeft dit al geleid tot enkele onverwachte uitslagen. Een daarvan was de 0-3 zege van Germania uit tegen het hooggeplaatste Orion. En dan mag het eigenlijk niet gebeuren dat bij een uitstekende uitgangspositie in de tweede periode zo onnodig verloren wordt van het echt niet hoogstaand voetbal spelende Union. De spelers dienen zich te beseffen dat hard werken de eerste voorwaarde is om tot punten te komen. Een wedstrijd iets te gemakkelijk opvatten, leidt in deze competitie geheid tot puntenverlies.

Dat besef dient er nu te zijn want als je de klasse veilig moet stellen in de laatste wedstrijden, wordt de druk wel erg hoog. Ook dienen spelers zich nu bezig te houden met het enige doel dat Germania dit seizoen heeft: ?In de tweede klasse blijven?. Daarbij kan het niet zo zijn dat er eventueel spelers zijn die met hun hoofd al bij hun volgende club zijn en het jaar ?rustig willen uitvoetballen?. Want dan kan dat zomaar eens gaan over de rug van onze mooie club. Iedereen moet daar alert op zijn en bij eventuele calamiteiten dient meteen ingegrepen te worden. Maar hopelijk zal dat onnodig zijn, het is aan de spelers.

Ze hebben bewezen dat ze van iedereen kunnen winnen als ze er volledig voor gaan. En dat is dus ook wat zondag het devies moet zijn.

De wedstrijd op Noord begint om half drie en de ploeg kan best wat meer ondersteuning van de supporters gebruiken dan tot nu toe. Want we zijn met zijn allen ??n club, spelers en supporters.