Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing: Germania uit tegen sterk Orion

Toegevoegd op vrijdag 2 februari 2018 - 14:19
Germania krijgt aanstaande zondag een moeilijke tegenstander want het Nijmeegse Orion doet het uitstekend in de competitie. De ploeg staat op een keurige derde plaats en heeft zich, samen met Spero en Voorwaarts, al behoorlijk afgescheiden van de rest. Deze drie ploegen zullen dus gaan uitmaken wie straks zal gaan promoveren. Voor Germania geldt dat na de moeizame overwinning van afgelopen zondag tegen SML ook dit weer een cruciale wedstrijd wordt. In de eerste wedstrijd van het seizoen speelde Germania thuis tegen Orion niet best en de Nijmegenaren wonnen dan ook verdiend met 1-3.
SML
Jordy Wijnhoven maakt de winnende 3-2, vorige week tegen SML

Germania heeft 14 punten uit 11 wedstrijden en is daarmee geenszins verlost van degradatiezorgen. Dat maakt duidelijk dat de ploeg van Piet de Kruijff vanaf nu elke week een finale speelt. Want onderin liggen de krachtsverhoudingen erg dicht bij elkaar. Iedereen kan van iedereen winnen en dat maakt het elke week weer spannend waar je na de gespeelde wedstrijd staat in de ranglijst.

Orion speelde vorige week in Elst 0-0 gelijk tegen titelkandidaat Spero. Een leuke prestatie waar eigenlijk alleen Voorwaarts maar iets aan had. Germania zal in de wedstrijd tegen het beter geachte Orion alle zeilen moeten bijzetten om tot een goed resultaat te komen. Dat zal met beter voetbal moeten dan de ploeg vorige week op de mat legde tegen SML. Aan inzet was geen gebrek maar teveel gingen simpele passjes over korte afstand mis en er waren teveel misverstanden op tactisch gebied. Te vaak leidde simpel balverlies tot gevaarlijke counters van SML en de spelers moeten er zich meer bewust van worden dat te simpel balverlies op het middenveld zomaar kan leiden tot doelpunten van de tegenpartij. Een tegenpartij die dan niet beter is, maar wel graag de cadeautjes uitpakt die te simpel worden weggegeven. Zoals gezegd zal dat tegen het sterke Orion anders moeten. Ik mag aannemen dat het derbygevoel ervoor zorgt dat dit soort wedstrijden alle kanten op kunnen. Dat betekent dus dat Germania met opgeheven hoofd naar Nijmegen toe gaat.

Als men daar dezelfde inzet toont als in de laatste weken dan moet een goed resultaat niet bij voorbaat worden uitgesloten. Want in deze klasse kan echt iedereen van iedereen winnen. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur. Het is niet ver dus het zou leuk zijn als de ploeg gesteund zou worden door veel supporters, dat helpt altijd namelijk.